Armstrong: (Ne)známé střípky života prvního člověka na Měsíci

Armstrong: (Ne)známé střípky života prvního člověka na Měsíci | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Chystaný dokumentární film vyrukuje s dosud nezveřejněným materiálem. Koukněte na trailer.

Televizí poletují celé galaxie vesmírných dokumentů a donekonečna reprízovaných filmů. Mnohé z nich jsou zaměřené právě na mapování lidských průlomů v dobývání kosmu, potažmo našeho měsíčního souputníka. No a teď se do této množiny chystá připojit snímek pojmenovaný výstižně Armstrong. Že o sobě dává vědět právě teď, není žádná shoda náhod, stejně jako nebyla náhoda, že jsme nedávno mohli vidět film První člověk. Oba tyto projekty se totiž (v rámci možností) motají kolem padesátého výročí prvních lidských kroků po měsíčním povrchu (21.7.1969).  

S tímto slavnostním termínem koliduje i ambiciózní dokumentární minisérie One Giant Leap s nepřekvapivě podobnou tematikou, ovšem Armstrong pracuje se svými vlastními esy v rukávu v podobě dosud nezveřejněných záběrů z archivů NASA a Armstrongových vlastních domácích videí. Ty dosud neviděl nikdo mimo kruhu rodiny. Materiály se podařilo vydolovat lidem z produkční společnosti Tin Goose Films, která dokument připravuje a která už své zkušenosti z práce na “mimozemských“ věcech má (The Last Man on the Moon, Mission Control: The Unsung Heroes of Apollo).

Skrz soukromé záběry a materiály z různých institucí, budeme zkoumat cestu Neila Armstronga od prvních dnů ve vesmírné agentuře, přes dramatické události projektu Gemini 8 až po slavné Apollo 11. Opomenuty nemají být ani časy, kdy mu šlo o život, jmenovitě bude připomenuta služba u letectva v Koreji, nebo práce testovacího pilota. Producenti také odhalili, že pro ucelenost snímku neopomněli ani jeho dětství a dle jejich slov vyrobili dramatické, dojemné a hluboce lidské dílo.

Režíruje David Fairhead (dokument Spitfire) a na natáčení se podílí i jeden ze světově nejrenomovanějších vzduch-vzduch fotografů, John Dibbs. Přesné datum uvedení neznáme, na filmu se pořád pracuje, ale počítá se s obdobím od příštího jara - kvůli zmiňovanému výročí. Níže už je k nahlédnutí zveřejněná upoutávka.

Zdroje: Variety

Galerie: 3

Armstrong: (Ne)známé střípky života prvního člověka na Měsíci | Fandíme filmu Armstrong: (Ne)známé střípky života prvního člověka na Měsíci | Fandíme filmu Armstrong: (Ne)známé střípky života prvního člověka na Měsíci | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest