Icarus: Šokující podrobnosti o masovém dopingu v ruském sportu

Icarus: Šokující podrobnosti o masovém dopingu v ruském sportu | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Netflix představuje, jak funguje doping u mezinárodně úspěšných sportovců z Ruska. Koukněte na trailer, seznamte se.

Rusko a doping, to je téma, které v posledních několika letech už dávno přesáhlo hranice sportu. Americká společnost Netflix teď o kauze připravila jeden hodně zajímavý dokument, který si klade poměrně vysoké cíle, a nutno podotknout, že se tvůrcům podařilo ulovit do nového projektu hodně velkou rybu. Režisér a spoluautor scénáře Bryan Fogel (Jewtopia) se spojil s Grigorym Rodchenkovem, šéfem ruské antidopingové kanceláře, která ve skutečnosti léta organizovala státem řízený doping ruských sportovců. Rodchenkov v roce 2015 uprchl v obavách o svou bezpečnost do Spojených států, kde poskytl o dopování ruských sportovců šokující informace.

Snímek Icarus, který měl premiéru na letošním lednovém festivalu Sundance, se dá rozdělit na dvě poloviny. V první, experimentální části se Fogel pod Rodchenkovým dohledem rozhodl nadopovat sám sebe, aby na sobě pozoroval účinky dopingu. Ve druhé polovině potom Rodchenkov vypovídá o fungování celého mechanismu, do kterého měly být zapojeny politické špičky země v čele s prezidentem Putinem. Dokument po uvedení na festivalu údajně doznal ještě jistých změn, a trailer se věnuje pouze Rodchenkovově výpovědi, finální podoba tedy zůstává tajemstvím. Oceňovaný snímek budeme moci vidět už za necelý měsíc, na Netflixu bude dostupný od 4. 8.

Galerie: 2

Icarus: Šokující podrobnosti o masovém dopingu v ruském sportu | Fandíme filmu Icarus: Šokující podrobnosti o masovém dopingu v ruském sportu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest