Chystá se nová adaptace hororové klasiky To

Chystá se nová adaptace hororové klasiky To | Fandíme filmu
Jeden z nejproslulejších románů Stephena Kinga se dočká zbrusu nové adaptace na stříbrné plátno. A co všechno od Kinga se vlastně točí?

Stephen King je bezpochyby jedním z nejčtenějších a nejplodnějších spisovatelů současnosti. Mezi jeho romány najdeme vězeňská dramata, horory, komorní thrilery i mysteriózní fantasy. Jenom málo z nich se nedočkalo své filmové adaptace. Přesto studio Warner Bros překvapivě nesáhlo po jedné z novějších, doposud nezfilmovaných (a velice ambiciózních) spisovatelových prací, ale rozhodlo se remakovat jednoho z nejznámějších a nejhůře uchopitelných počinů. To v sobě kloubí všechny pro Kinga tolik charakteristické rysy: dětské přátelství na pozadí nepříliš idylického dospívání, strach z neznáma, komplikovanou psychologii, brutální výjevy a vlastní mikrosvět – v tomto případě městečko Derry, kam se King v dalších románech opětovně vrací. V Derry se dějí dost divné věci. A poflakují se tu dost podivné kreatury. Jedna z nich je obzvlášť děsivá. Vypadá jako klaun, říká si Pennywise a nejspíš to má celé na svědomí. 
 
Scenárista Dave Kajganichi se už několik let potýká s dost obtížným úkolem: musí tuhle více než tisícistránkovou bichtli zadaptovat tak, aby se neopakovala historie televizní adaptace z roku 1990, která se smrskla na schovávanou s Klaunem po kanálech. To je ve své složité podstatě studie prastarého zla a má svoji osobitou filozofickou rovinu. Podle některých zdrojů by měl být film rozdělen na dva díly. Což je s přihlédnutím k rozsahu předlohy pochopitelné. Čerstvě by také měli film po Kajganichim přepsat Chase Palmer s Carym Fukunagou, přičemž režírovat bude sám Cary Fukunaga, který se vloni širšímu publiku představil povedenou verzí Jany Eyrové s Michaelem Fassbendrem a Miou Wasiovskou. Castingová listina je prozatím prázdná.

Podle Kinga se v současné době připravuje i film The Stand, který zrežíruje Ben Affleck, remake Carrie, kde si ústřední postavu zahraje Chloe Grace Moretz, už delší dobu se táhnou pokusy o zadaptování Temné věže a čerstvě jsme se doslechli také o chystané adaptaci povídky The Ten O'clock People - paranoidní příběh o kuřákovi, který sekne se svým zlozvykem a během svých absťáků začne kolem sebe vidět příšery.

To

05.09.2017 | USA
Dobrodružný, Drama, Thriller, Horor
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest