Marvel bude klást daleko větší důraz na reprezentaci etnik, pohlaví i sexuality

Marvel bude klást daleko větší důraz na reprezentaci etnik, pohlaví i sexuality | Fandíme filmu
Victoria Alonso, jedna z čelních představitel studia, slibuje větší prosto pro hispánské či asijské herce a pro mnohé další.

Zastoupení menšin, diverzifikace, rovné příležitosti. To jsou témata, která hýbou (a nějakou dobu ještě jednoznačně hýbat budou) soudobým Hollywoodem. U Marvelu zatím byly ženy a minority delegovány převážně do vedlejších rolí. Prvním filmem, kde byla žena součástí názvu, je Ant-Man a Wasp (20. film v řadě), první film, kde bude žena hlavní hrdinkou samostatně, bude Captain Marvel (21. film v řadě). První film, kde hlavní slovo neměli převážně bílí muži, byl Black Panther (18. film v řadě). Black Panther zaznamenal ohromný úspěch a Victoria Alonso říká, že to neznamená, že tím má Marvel odškrtnuto. Na řadě jsou Black Panther 2 a 3. A to není zdaleka všechno.

Victoria je spolu s Louisem D'Espositem a Kevinem Feigen součástí triumvirátu, který řídí Marvel Studios. Ona sama se narodila v Brazílii a je lesba. Po většinu kariéry byla u většiny projektů jako žena buď v menšině nebo jako vůbec jediná. Je cílevědomá, takže jí to nijak nerozházelo, ale občas si připadala osaměle a rozhodně je přesvědčená, že když jsou v tvůrčím týmu pohlaví rozdělená fifty:fifty, je to prospěšné pro kreativní proces.

To postupně začíná být vidět. Chystá se samostatný film s Black Widow, pro jehož režii byla najata žena, stejně jako pro Eternals, kteří do svého obsazení hledají etnicky rozmanité herce. Alonso zdůrazňuje, že takový úspěch, jakého dosáhl třeba Black Panther, by nebyl možný, pokud by na marvelovky nechodil celý svět. Už jen proto je podle manažerky a producentky všechny diváky ve filmech reprezentovat. Potíž je pouze v tom, že se točí dvě, až tři marvelovky ročně, a tak nejde reprezentovat všechny naráz.

Do budoucna by určitě chtěla ve filmech mít větší zastoupení hispánské komunity, na což se jako rodilá jihoameričanka těší. A stejně tak se těší na větší reprezentaci LGBTQ komunity, které je v tuhle chvíli v marvelovkách prakticky nulové. A popel na hlavu si Alonso sype také v případě asijské komunity, která je v dosavadních filmech zastoupená jen minimálně. Především každá budoucí týmovka by měla mít co nejrozmanitější obsazení a Marvel podle Victoriina vyjádření tvrdě pracuje na tom, aby se toho podařilo docílit.

Někdy během příštího roku očekáváme, že Marvel oznámí svoje budoucí plány po Avengers 4, tak uvidíme, jak rozmanitá ta budoucnost bude.

Zdroj: BBC

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest