Hvězdné války: Současným filmům Star Wars chybí Lucas, tvrdí herec

Hvězdné války: Současným filmům Star Wars chybí Lucas, tvrdí herec | Fandíme filmu
Proč si to Simon Pegg myslí?

George Lucas je sice duchovním otcem Hvězdných válek, ale před několika lety se rozhodl přenechat toto universům jiným tvůrcům. A na posledních filmech z universa Star Wars je to vidět. Často jsou stylově dost odlišné od toho, co známe z první a druhé trilogie. 

Někdo je za to rád, někomu to není úplně po chuti. Do druhé skupiny patří i herec Simon Pegg, který je nejen geek, ale také má se sci-fi žánrem své zkušenosti. Hraje Scottyho ve filmech Star Trek a ve Star Wars: Síla se probouzí (2015) měl cameo. Simon si myslí, že novým přírůstkům do série Hvězdných válek prostě chybí George Lucas:

"Musím přiznat, že když jsem viděl poslední film Star Wars, převažující pocit, který jsem z toho měl byl, 'Chybí mi George Lucas.' Přestože jsem si na něj dost stěžoval, pokud jde o prequely, bylo tu něco neuvěřitelného na jeho představivosti. Mám dojem, že jeho hlas v posledních filmech chybí."

Já jsem sice velký fanda původních Hvězdných válek, ale nechápu, proč Star Wars: Poslední z Jediů čelí takové kritice. Bavil mě rozhodně víc než Síla se probouzí, která až příliš sázela na jistotu. Na druhou stranu, Solo: Star Wars Story nebyl až tak oslnivý, jak jsem doufal.

Je ale pravda, že aktuální filmy jsou atmosférou někde jinde, než projekty, nad kterými měl přímý dohled Lucas. Mně to nevadí, ale někteří zarytí milovníci Star Wars tomu nemohou přijít na chuť.

Uvidíme, jakým směrem se vydá devátá epizoda, která bude mít premiéru 19. prosince příštího roku.

Zdroj: The Adam Buxton Podcast

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest