Meg: Co bylo podle režiséra na natáčení nejtěžší

Meg: Co bylo podle režiséra na natáčení nejtěžší | Fandíme filmu
Warner Bros.
Režisér Jon Turteltaub se rozpovídal o natáčení "žraločí" hitovky.

MEG: Monstrum z hlubin (2018) sice nepatří k tomu nejlepšímu, co žánr "žraločích" filmů nabízí, ale byl to docela zábavný blockbuster, který utržil skoro 528 milionů dolarů. 

Diváci očividně mají zájem o to, sledovat na stříbrném plátně boj s krvelačným žralokem (respektive megalodonem) a právě jeho se podle režiséra Jona Turteltauba týkala jedna z největších výzev během natáčení:

"Co mi přišlo jako největší výzva, pokud jde o podobný typ tvora, je to, že jsou žraloci proslulí svou neroztomilostí. Jsou fascinující a bez šarmu. Oni ani nemrkají. Oni nemají ramena. Oni ani nemají obočí, že? Nemají výraz. Šťastný žralok a žralok, který vás žere mají stejný výraz. Takže se snažíte do toho dostat nějaké drama a máte jediný výraz, se kterým pracovat. Tedy, pokud máte žraloka, který dělá 'Grrr,' aby byl zákeřný a děsivý -- 'Dobře, máme to, tohle je děsivější' -- pak přijdete o trochu věrohodnosti a jestliže žralok předvádí svůj klasický obličej, pak to působí nudně, takže s tím se musíte vypořádat."

Nikdo asi od žraloka nečeká, že bude mít zásobu výrazů na úrovni oscarových herců. V případě podobných filmů chceme, aby bylo monstrum děsivé, aby hodně řádilo, aby nenudilo a pokud u toho bude mít jen jeden "obličej", pak se s tím určitě většina lidí bez problémů smíří, ne?

Asi netřeba připomínat, že s ohledem na výdělky jedničky se začalo připravovat pokračování. A ani v něm se pravděpodobně nedočkáme toho, že bude žralok předvádět hromadu grimas.

A na závěr Honest Trailer:

Zdroj: CB

Meg: Monstrum z hlubin

10.08.2018 | USA
Akční, Sci-Fi, Horor
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest