Sinister Six: Drew Goddard jí stále dává šanci

Sinister Six: Drew Goddard jí stále dává šanci | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Venom směřuje k většímu a většímu úspěchu. Podpoří to vznik dalších filmů se Spider-Manovými záporáky?

Když studio Sony před lety chystalo do kin Amazing Spider-Mana 2, mělo s ním velké plány. Snímek měl otevřít celý široký provázaný svět pavoučích filmů, kde jedním z nich měla být také týmovka Sinister Six, složená ze Spider-Manových padouchů. Snímek chystal Drew Goddard už někdy od začátku roku 2014 a v roce 2016 měla být premiéra. Místo toho však Sony veškeré plány na další pavoučí vývoj škrtlo, Spider-Mana zapůjčilo do správy Marvelu a všechny ostatní pavoučí filmy začalo chystat znovu od nuly.

Goddard si v nedávném rozhovoru posteskl, že má na turbulentní zákulisní vývoj docela štěstí. Kvůli bankrotu MGM jeho prvotina Chata v lesích ležela několik let po dokončení ve skladu a zbytečně chytala prach. V současnosti vůbec není zřejmé, zda po odprodeji Foxu konkurenčnímu Disneymu bude mít příležitost natočit X-Force a po tom, co studiu Sony unikla rozsáhlá interní komunikace a Amazing Spider-Man 2 v kinech nedostál očekáváním, byla před lety zrušená jeho Sinister Six.

Režisér si tak zvyká na to, že filmový průmysl je zkrátka a dobře nestálý a vám nezbývá, než držet svou loďku na hladině divoké řeky a vyhýbat se kamenům. Možná právě proto se Goddard domnívá, že by Sinister Six jednoho dne mohla spatřit světlo světa. Jistě, Goddard nejspíš pouze vedl zdvořilostní konverzaci, nicméně na druhou stranu právě v těchto dnech v čínských kinech řádí Venom, u kterého to vypadá, že by se mohl zastavit na závěrečné tržbě někde mezi 700 a 750 miliony dolarů. A to je pro Sony jednoznačný impuls, že má do pavoučích filmů bez Spider-Mana investovat další energii.

Alespoň lehce známějších námětů v tomhle směru není zrovna nevyčerpatelné množství, a tak by Sinister Six teoretiky mohla být jednou ze značek, na kterou manažeři japonského studia obrátí svou pozornost. Goddard v současném rozhovoru uvedl, že jeho scénář byl naprosto šílený a do projektu šel před lety především proto, že měl možnost nabídnout v rámci komiksového žánru něco hodně nového a odlišného. Celý projekt měl podobnou mentalitu jako jeho podvratná Chata v lesích...jen samozřejmě s daleko větším rozpočtem.

V komiksech je Sinister Six tradičně prezentovaný jako skupina Spider-Manových protivníků, kteří hrdinu nedokáží porazit jednotlivě, a tak proti němu spojí síly. Když před lety vznikal filmový projekt, nebylo tak docela zřejmé, zda ve filmu Spider-Man bude. Jednou byl film prezentován jako variace na Tucet špinavců, kdy Sinister Six jako antihrdinové měli bojovat proti ještě větší hrozbě (něco takového následně nabídl Sebevražedný oddíl). Uniklé maily studia Sony pro změnu odhalily, že studio před lety chtělo proti větší hrozbě (tenkrát to měl být Venom, popřípadě Carnage) spojit se Sinister Six i samotného Spider-Mana.

Současná varianta od Sony by zřejmě byla bez Spideyho, pokud tedy studio nějakým způsobem nepřehodnotí svoji dosavadní domluvu s Marvelem a nevezme si Petera Parkera zase zpátky k sobě, na svoje vlastní pískoviště. Co vy na to? Chtěli byste vidět Sinister Six film ve stylu Venoma? Nebo byste byli raději, kdyby se tým padouchů spojil proti Peteru Parkerovi přímo v Marvel Cineatic Universe? (O něčem podobném nedávno spekuloval kolega Tučňák, podle kterého Marvel k Sinister Six potichu směřuje).

Obrázek na titulce je ze hry Spider-Man pro PS4, stejně jako přiložené video. V galerii najdete nejnovější plakáty k Venomovi.

Zdroje: Forbes, THR

Venom

16.09.2005 | USA
Thriller, Horor
Info o filmu

Galerie: 4

Sinister Six: Drew Goddard jí stále dává šanci | Fandíme filmu Sinister Six: Drew Goddard jí stále dává šanci | Fandíme filmu Sinister Six: Drew Goddard jí stále dává šanci | Fandíme filmu Sinister Six: Drew Goddard jí stále dává šanci | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest