Disney+: Myšákova přímá konkurence Netflixu se představuje

Disney+: Myšákova přímá konkurence Netflixu se představuje | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Šéf Disneyho Bob Iger představuje streamovací plány. Krom hlavní služby dostane větší péči také Hulu. A snad se dočkáme i u nás.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Šéf Disneyho Bob Iger promluvil včera k akcionářům společnosti a při té příležitosti blíže představil chystanou streamovací službu, která se má stát přímým konkurentem Netflixu. Služba se nakonec bude jmenovat Disney+, po vzoru ESPN+ - sportovní služby, se kterou si společnost streaming otestovala. Služba by měla být pro veřejnost zprovozněná závěrem roku 2019, přičemž v dubnu mají být odhaleny další podrobnosti.

Služba má být dostupná celosvětově, takže na co se můžeme těšit? Služba se má soustředit na hlavní značky Disneyho, přičemž všechny nebudou nasypané do společného výběrového menu, ale každá ze značek dostane vlastní hub (portál). Konkrétně nás čekají huby pro značky Disney, Pixar, Marvel, Star Wars a National Geographic, což je značka, kterou Disney do svého portfolia přidává spolu s nákupem aktiv společnosti Fox. Každý hub bude mít vlastní design, ovládací prvky a vlastnosti. Pět hubů má nabídnout „bezprecedentní přístup“ k Disneyho filmové a seriálové knihovně. Disney+ bude zaměřený na rodinnou zábavu a pro službu bude vznikat exkluzivní obsah.

Zpočátku exkluzivního obsahu nebude nějak enormní množství, už v minulosti Disney mluvil o tom, že chce „nejdříve chodit, než začne létat“. Nejnověji oznámeným obsahem je další hraný seriál ze světa Star Wars. Už dříve začal Jon Favreau točit seriál The Mandalorian, který pojednává o národu válečníků, ze kterého pocházejí známé postavy Boba Fett a Jango Fett. Nově vzniká prequelová série filmu Rogue One: A Star Wars Story. Soustředit se bude na Cassiana Andora, kterého opět ztvární Diego Luna. Ten prohlásil, že se strašně těší na to, až bude moci postavu blíže prozkoumat. Seriál má kromě jeho postavy ukázat formativní roky Rebelů a natáčení začne příští rok.

Už dříve jsme se dozvěděli, že exkluzivní minisérie chystá pro Disney+ Marvel, v přípravě je seriál ze světa Příšerek s.r.o., Anna Kendrick hraje Santa Clausovu dceru ve snímku Noel a vedle exkluzivního obsahu bude služba také výhradní streamovací platformou pro Disneyho filmy z kin. Společnost připouští, že se filmy na Disney+ mohou v budoucnosti objevovat v o něco kratším intervalu, než jim dosud trvala cesta kupříkladu na Netflix, ale obecně Disney rozhodně nijak nemění svoji strategii nasazování filmů do kin a určitě nemá v plánu experimentovat se souběžným uváděním filmů v kinech a online. Také nehodlá nijak rušit svoje televizní stanice, jako je třeba ABC, ta poběží i nadále, paralelně s Disney+.

Už teď má služba provizorní stránku v češtině, takže můžeme předpokládat, že bude dostupná také u nás. V minulosti se hovořilo o „ceně nižší než za Netflix“, což by teoreticky mohlo znamenat i částku pod 200 Kč za měsíc.

Další kapitola »

Galerie: 4

Disney+: Myšákova přímá konkurence Netflixu se představuje | Fandíme filmu Disney+: Myšákova přímá konkurence Netflixu se představuje | Fandíme filmu Disney+: Myšákova přímá konkurence Netflixu se představuje | Fandíme filmu Disney+: Myšákova přímá konkurence Netflixu se představuje | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest