Venom: Úspěch může ohrozit budoucnost Spider-Mana

Venom: Úspěch může ohrozit budoucnost Spider-Mana | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 9 obrázků
Venom je jedním z nejvýdělečnějších Spider-Man filmů vůbec, Sony zatopí pod komiksovým kotlem.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Recenzenti u Venoma chválí, že je jiný, popřípadě mluví o tom, že je tak divný, až je zábavný. Prakticky žádný z nich by neřekl, že jde o dobrý film. To je ale úplně jedno. Podle oficiálních informací činil rozpočet 100 milionů dolarů a tržby doteď vyšplhaly na 543 milionů. A to se film stále promítá a míří do Číny, kde přidá dalších několik desítek milionů. A to je jednoznačný úspěch. Podle předpovědi Forbesu by se snímek mohl vyšplhat na 630-700 milionů. Ve finále tak Venom bude jedním z nejúspěšnějších Spider-Man filmů, pokud počítáme poměr rozpočet vs. tržby. Ano, marketing je oproti minulosti výrazně nákladnější, ano, z každé vstupenky prodané v Číně má Hollywood sotva polovinu toho, o dostane za vstupenku prodanou v USA (kde v minulosti Spider-Man dominoval) a trh s domácím videem je oproti minulosti také výrazně menší. I tak jde ale o fenomenální komerční výsledek, jeden z nejlepších Spider-výsledků a jeden z nejlepších výsledků studia Sony posledních let.

Co úspěch filmu znamená? Business Insider vyzpovídal několik hollywoodských analytiků a lidí z filmových studií a dospěl k následujícímu: Studio Sony chce především vydělávat, proto se po neuspokojivých výsledcích Amazing Spider-Mana 2 uvolilo k tomu, že zapůjčí postavu Marvelu, místo toho, aby pokračovalo v megalomanských snech o vytvoření vlastního Spider-Man univerza. Zároveň se pokoušelo vyvíjet další „spider“ filmy bez Spider-Mana, včetně Venoma. Snímek s Black Cat a Silver Sable ale zmizel v propadlišti dějin ještě dlouho před začátkem natáčení a Venomovi předcházel od začátku negativní buzz.

Pokud by Venom neuspěl, tak by podle analytika Jeffa Bocka nejspíš Sony svoje další pavoučí plány vzdalo a vrátilo se k jednacímu stolu s Disneym (vlastník Marvelu). Vyloučený by nebyl kompletní odprodej značky Spider-Man Disneymu. Po úspěchu Venoma a s předpokládaným úspěchem Spider-Mana: Paralelních světů na obzoru je ale najednou všechno jinak. Sony je na koni a výrazně posiluje svou vyjednávací pozici. Co přesně to do budoucna bude nebo nebude znamenat pro další spolupráci obou studií na filmech se Spider-Manem, je otázka. Článek nepřímo naznačuje, že by Sony mohlo dosavadní dohodu o spolupráci ukončit a další působení Spider-Mana v Marvel Cinematic Universe by mohlo být zapovězeno, popřípadě možné pouze tehdy, pokud by Disney zaplatil tučný balík.

Další kapitola »

Venom

05.10.2018 | USA
Akční, Sci-Fi, Horor
Info o filmu

Galerie: 10

Venom: Úspěch může ohrozit budoucnost Spider-Mana | Fandíme filmu Venom: Úspěch může ohrozit budoucnost Spider-Mana | Fandíme filmu Venom: Úspěch může ohrozit budoucnost Spider-Mana | Fandíme filmu Venom: Úspěch může ohrozit budoucnost Spider-Mana | Fandíme filmu Venom: Úspěch může ohrozit budoucnost Spider-Mana | Fandíme filmu Venom: Úspěch může ohrozit budoucnost Spider-Mana | Fandíme filmu Venom: Úspěch může ohrozit budoucnost Spider-Mana | Fandíme filmu Venom: Úspěch může ohrozit budoucnost Spider-Mana | Fandíme filmu Venom: Úspěch může ohrozit budoucnost Spider-Mana | Fandíme filmu Venom: Úspěch může ohrozit budoucnost Spider-Mana | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest