Deadpool 2: Pro dětskou verzi filmu se točí nové scény

Deadpool 2: Pro dětskou verzi filmu se točí nové scény | Fandíme filmu
Nová verze filmu pořád ještě není hotová a za její přípravou zřejmě stojí především Čína.

Před časem většinu z nás překvapila zpráva, že před závěrem roku sice neuvidíme v kinech X-Men: Dark Phoenix, ale zato se do sálů vrátí Deadpool 2 a to v sestříhané verzi, která bude mládeži přístupná. Od začátku je zřejmé, že tenhle krok je čistě ekonomický, nicméně, co přesně k němu vedlo? Chce studio zkrátka a dobře dvojku ještě trochu poždímat, když v kinech s větším rozpočtem utržila méně než jednička? Chce Ryan Reynolds ještě naposledy se svým milovaným Deapoolem zablbnout, než jej dostane pod křídla Marvel? Chce snad Reynolds tímhle krokem Marvel přesvědčit, že i bez krve a sprostých slov může Deadpool fungovat a tudíž by jej komiksový gigant mohl zařadit do své stáje?

To jsou všechno samozřejmě jen teorie, ale ukazuje se, že jedním z hlavních (ekonomických) důvodů pro vydání sestříhané verze filmu byla premiéra v Číně. Čínský trh už teď zdatně konkuruje USA a ještě poroste. Proto se na něj hollywoodská studia snaží probojovat za každou cenu a neštítila se kvůli požadavkům místních cenzorů filmy sestříhat, i když pak třeba nedávaly smysl. Jenže to teď už nebude možné. Čína nově požaduje, aby v ní zahraniční filmy byly uváděny v nezměněné podobě oproti zemi původu. No a obnovenou premiérou sestříhané verze v USA Deadpool 2 tohle nové pravidlo obejde a může se vesele vypravit do čínských kin.

A tvůrci zřejmě chtějí zkusit do kin přilákat i ty americké diváky, kteří už viděli původní verzi filmu. Proto se přitáčejí další scény. Ty vznikaly už letos v létě a údajně se točí doteď. Nevíme přesně, kdo všechno se dotáček účastní, jisté je, že jejich součástí jsou režisér David Leitch, scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick a Ryan Reynolds. Vše nasvědčuje tomu, že se na nové verzi filmu bude pracovat prakticky až do poslední chvíle, až do prosincové premiéry.

Podle scenáristy Wernika přišel sám Ryan Reynolds s formátem vyprávění obšlehnutým z Princezny nevěsty, kdy Deadpool bude kulantně vyprávět (teď už dospělému) Fredu Savageovi scény, které by byly pro film s ratingem PG-13 příliš drsné. Wernick také tvrdí, že s nápadem na cenzurovanou verzi přišel tvůrčí tým, který ji následně nabídl studiu Fox. Nové scény také podle Wernicka nijak nemají měnit kostru stávajícího příběhu, ta zůstává beze změn.

Zdroje: Slashfilm, Collider

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest