Captain America 2: Režisér se rozpovídal

Captain America 2: Režisér se rozpovídal | Fandíme filmu
Anthony Russo potvrdil celou řadu spekulací o pokračování Kapitána Ameriky.

Captain America 2 už odhalil svoji základní zápletku i nového superhrdinu, kterého nám snímek představí. Teď se režisér Anthony Russo sešel s novináři, prozradil celou řadu zajímavostí a nepřímo potvrdil několik dlouhotrvajících spekulací. Co se technických záležitostí týče, tak on a jeho bratr Jay měli při vyjednávání velkou výhodu díky tomu, že dlouho natáčeli seriál Community. Marvel Universe totiž vlastně je tak trochu seriál, a tak studio moc rádo angažuje někoho, kdo dokáže respektovat předchozí epizody, a to nejen z hlediska děje, ale také třeba vypravěčského stylu.

Pokud se někdo bojí toho, že bratři Russoovi se dlouho zaměřovali především na komedii, tak se nám dostalo ujištění, že Captain America 2 nebude žádná taškařice, režiséři určitě umějí zvážnit. Co se týče natáčení velkých drahých scén, tak jak už bylo řečeno v souvislosti s Iron Manem 3, Marvel poskytuje svým režisérům týmy školených odborníků, kteří se na takové věci specializují, takže vůbec není problém, pokud konkrétní filmař nemá s natáčením akce a zvláštních efektů zkušenosti.

Co se děje samotného filmu týče, tak režisér nemohl prozradit nic konkrétního, ale přesto jsme se dozvěděli docela dost. Film samozřejmě bude mít vlastní scénář, který se ještě může nadále vyvíjet, ale základní kostru si opravdu vypůjčí z komiksů Eda Brubakera, které vyšly dokonce i v češtině. Filmaře v brzké době čeká s Brubakerem oběd, zřejmě aby si ujasnili nějaké maličkosti. Základní premisu Brubakerova příběhu jsme si shrnuli nedávno, ale v zásadě jde o příběh ze současnosti, ve kterém Captain zjišťuje, že Bucky přežil, Rusové ho kryogenicky zmrazili, vymyli mu mozek a následně ho poslali do boje v žoldu matičky Rusi. Cap se tak se svým nejlepším přítelem musí chtě nechtě utkat, což z emocionálního hlediska není zrovna legrace.

Podobná zápletka samozřejmě skýtá ideální příležitost pro flasbacky do druhé světové války (na časy, kdy byli budoucí sokové ještě přáteli), které Russo také nepřímo potvrdil. Dále režisér připustil, že jedním z klíčových témat bude opravdu Capovo vyrovnávání se s dnešní dobou, přičemž Anthony odmítl potvrdit či vyvrátit, zda se znovu setkáme s Peggy. Stejně tak se odmítl vyjádřit k tomu, jestli ve filmu budou nějací další superhrdinové (ano, budou) nebo Avengeři, nicméně potvrdil, že ve filmu budou agenti SHIELDu. A pro zajímavost: už teď mají tvůrci do prvních verzí scénáře zanesené prvky, které budou připravovat půdu pro další filmy. Natáčení začne začátkem příštího roku.

Na úplný závěr pro vás máme ujištění, že Marvel ještě ani zdaleka neskončil s Rudou Lebkou. Zak Penn, autor prvotní verze scénáře Avengers, kterou Joss Whedon od základů přepsal, na Comic-Conu uvedl, že v určitě fázi vývoje Marvel uvažoval o tom, že by Red Skulla angažoval jako padoucha (či jednoho z padouchů) v Avengers, z čehož se dá logicky vyvodit, že způsob jak přivést Hugo Weavinga zpátky do hry existuje a Marvel ho může kdykoliv podle potřeby vytasit. Ve druhém filmu to ještě asi nebude, tam bude mít Cap dost práce s Winter Soldierem (i když třeba by mohl Red Skull tahat za nitky z povzdálí, tak jako v Brubakerově komiksu), ale v dalším Kapitánově sólovém dobrodružství by se jeho úhlavní nemesis mohla docela dobře vrátit na scénu.

Zdroje: Huffington Post, Comic Book Resources

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest