Venom: První zámořské ohlasy jsou mizerné

Venom: První zámořské ohlasy jsou mizerné | Fandíme filmu
Sony Pictures
Podle některých kritiků by snímek snad mohl být alespoň nechtěně zábavný, tak alespoň něco.

Venom. Už když jej studio Sony začalo připravovat, tak spousta fanoušků váhala, jestli je dobré jej zcela oddělovat od Spider-Mana. Film produkovali Avi Arad a Matt Tolmach, pánové, kterým je dáváno za vinu, že to šlo se Spider-Manem u Sony z kopce. Režisér Ruben Fleischer natočil chválený Zombieland, všechny jeho ostatní filmy jsou však přijímané přinejlepším rozporuplně. Zrovna slovutní scenáristé pod filmem také podepsaní nejsou (a jsou rovnou čtyři, což občas může signalizovat dávku nesourodosti).

Silné obsazení projektu vrátilo určitou míru důvěryhodnosti, pak ale přišlo šaškování kolem toho, jestli film bude nebo nebude souviset s Marvelem a jestli bude nebo nebude mládeži přístupný. A definitivně všechno zazdila rozpačitá reklamní kampaň. Takže když se ukázalo, že distribuce odkládá recenze pro jistotu až úplně na poslední chvíli, mohli jsme spekulovat o tom, že to nevěstí nic dobrého. A také že ne. Zámořští novináři směli sdílet první dojmy na sociálních médiích a dopadlo to bídně.

Začněme pozitivy, kterých mnoho není, tak to bude rychlé. Pode několika novinářů to „není tak špatné, jak čekali“. Další uvádějí, že je film často nechtěně vtipný. A že zábava vytvořená omylem, je přece zábava. Několik kritiků zmiňuje, že je povedená akce, a že se podařilo vytvořit zajímavý vztah mezi Venomem a Eddiem Brockem. A část recenzentů se domnívá, že Tom Hardy snímek táhne nahoru. Že jde proti proudu a dokázal ze nesmyslu udělat ctnost. Objevilo se například přirovnání k výkonům Johnnyho Deppa v Pirátech z Karibiku.

Ale to už pomalu přecházíme k negativním reakcím, protože podle zbylých novinářů podává Hardy výkon naprosto otřesný. Můžeme čekat, že se bude hodně pitvořit, hodně přehrávat a každý divák to bude brát jinak – jednoho ten výkon pobaví, druhého bude strašně iritovat. Některé ohlasy tvrdí, že je film vážný a temný, ale Hardy jako by byl jediný, komu to zapomněli říct. Podle jednoho kritika Eddieho rozmlouvání se sebou samým připomíná výkon Jimma Carreyho z komedie Lhář, lhář.

Kritici obecně láteří na nefunkční míchání nesourodých tónů. Vyprávění příběhu je prý kostrbaté a připomíná komiksové filmy, jaké se dělaly někdy po roce 2000 (kousky jako Daredevil, Catwoman, první Hulk…). Snímku podle všeho neprospívá, že se neodvážil být mládeži nepřístupný, avšak většina kritiků při kritice nakonec sklouzává k jednoduchému závěru, že ten film zkrátka a dobře není dobrý.

Potitulková scéna prý není špatná, ale je otázka, zda odkazování na další díly bude mít vůbec nějaký význam. My si vlastní obrázek o snímku budeme moci udělat už ve čtvrtek, tak budeme zvědaví, jestli je to opravdu tak slabé, jak zámořští psavci tvrdí.

Venom

05.10.2018 | USA
Akční, Sci-Fi, Horor
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest