Destroyer: Mel Gibson zfilmuje největší kamikadze útok v dějinách

Destroyer: Mel Gibson zfilmuje největší kamikadze útok v dějinách | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
„Statečné srdce“ ve zpracování válečných témat a hrdinství obyčejných lidí. Tentokrát jej vřava zavane na moře i do vzduchu.

Mel Gibson se po letech vyhnanství do Hollywoodu vrátil společně se snímkem Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny. A ve ztvárňování válečného hrdinství hodlá pokračovat. Jako příští projekt si vyhlédl drama s názvem Destroyer. To vychází z knihy Hell From the Heavens: The Epic Story of the USS Laffey and World War II’s Greatest Kamikaze Attack od Johna Wukovitse.

Ten ve svém díle popisuje události 16. 4. 1945, kdy se americká válečná loď USS Laffey ocitla uprostřed největšího kamikadze útoku v dějinách. Na palubě byli zocelení muži z bojů v Normandii či na Iwo Jimě, kteří přesto nemohli být připraveni na to, co je čeká. Kniha pojednává o útoku na celou flotilu, osmdesát minut trvajícím útoku přímo na Laffey a o okolních událostech. Jestli si vybavujete válečnou vřavu z Hacksaw Ridge, tak si jistě dovedete představit, že Gibson dokáže připravit skutečně vtahující zážitek, kdy každé letadlo zabořené do pancíře válečných lodí, ucítíme v kině na vlastní kůži.

Scénář filmu napsala Rosalind Ross, která se zatím může pochlubit jen několika kraťasy a epizodou seriálu Matador. Natáčet by měl Gibson začít na podzim, ale záleží to na tom, jestli dostane nebo nedostane roli ve snímku The Six Billion Dollar Man. Ten se začne natáčet v létě a pokračovat se bude i na podzim. Takže jestli Gibson úlohu získá, Destroyer bude muset počkat. Přikládáme dokumentární video k příběhu lodi USS Laffey a v galerii můžete vidět fotky a ilustrace z osudového dne.

Zdroj: THR

Galerie: 5

Destroyer: Mel Gibson zfilmuje největší kamikadze útok v dějinách | Fandíme filmu Destroyer: Mel Gibson zfilmuje největší kamikadze útok v dějinách | Fandíme filmu Destroyer: Mel Gibson zfilmuje největší kamikadze útok v dějinách | Fandíme filmu Destroyer: Mel Gibson zfilmuje největší kamikadze útok v dějinách | Fandíme filmu Destroyer: Mel Gibson zfilmuje největší kamikadze útok v dějinách | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest