Strážci Galaxie 3: Gunnův bratr věří, že Marvel použije původní scénář

Strážci Galaxie 3: Gunnův bratr věří, že Marvel použije původní scénář | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit dalších 9 obrázků
Disney nehodlá režiséra přijmout zpátky, Dave Bautista se nebojí vyhazovu a Glenn Close také není ze situace vůbec nadšená.

Po tom, co byl James Gunn odejit z pozice režiséra Strážců Galaxie 3, pořád přesně nevíme, co s filmem bude. Z výpovědi Seana Gunna (Jamesův bratr, v sérii hraje Kraglina a Rocket Racoona) je patrné, že ani herci to příliš nevědí.

V rozhovoru Sean uvedl, že neví, jak to s třetími Strážci vypadá. Ví, že Disney s filmem pořád počítá. Ví, že studio má v úmyslu použít scénář, který bratr stačil dokončit, než projekt opustil. Situace je podle Seana nešťastná především pro Jamese, ale i pro všechny ostatní. Sám Sean se kupříkladu připravoval na to, že půl roku stráví natáčením filmu a teď vůbec netuší, co se bude dít.

Rozhodně nehrozí, že by Disney vyřešil situaci tak, že by zpětně změnil názor a Jamese najal zpátky jako režiséra. Šéf Disneyho Bob Iger v nedávném rozhovoru uvedl, že rozhodnutí o Jamesi Gunnovi mu předložilo několik firemních manažerů, kteří se na vyhození Gunna jednoznačně shodli. Iger rozhodnutí podpořil a určitě ho nijak nezpochybňoval ani v momentě, kdy se proti vyhození Gunna zvedla mohutná vlna nevole napříč herci, novináři i širokou veřejností.

Z Jamesových herců proti Disneymu rozhodnutí nejvíc brojí představitel Draxe David Bautista. Naposledy, když se k problematice vyjadřoval, tak připustil, že by kvůli svojí otevřenosti mohl přijít o práci. Zároveň je však pro něj podpora Jamese Gunna otázka integrity a loajality. Rozhodně nehodlá svoje názory polknout, to není v jeho povaze. Slova sice pečlivě váží, ale svůj názor nehodlá nijak přikrášlovat, musí zaznít jednoznačně. Hrozba ztráty zaměstnání jej netrápí. Vyrůstal v chudobě, zažil ji, takže ztráty peněz se opravdu nebojí, nemají pro něj význam. Radši bude zápasit pro deset diváků někde na dvorku, pokud by to bylo nezbytné, než aby zradil svoje morální zásady.

Ke Gunnově kauze (Disney režiséra vyhodil po té, co jeden ultrapravicový troll vytáhl na světlo Jamesovy deset let staré nekorektní vtipy), se vyjádřila také Glenn Close, která si v jedničce zahrála velitelku Nova Corps. Podle jejího názoru je James úžasný a milý člověk. Ano, zároveň je chybující bytostí a za mlada býval namyšlený provokatér. Ale který umělec je dokonalý. Picassa také podle Close ze zdí nesundáváme, i když se choval příšerně k ženám. V Gunnově případě šlo navíc jen o několik deset let starých vět, které byly naprosto vytržené z kontextu. Celkově pak Close zastává názor, že bychom měli být opatrnější v kategorických soudech a být s tlakem na politikou korektnost opatrnější.

Zdroje: THR, Tulsa World, Empire

Galerie: 10

Strážci Galaxie 3: Gunnův bratr věří, že Marvel použije původní scénář | Fandíme filmu Strážci Galaxie 3: Gunnův bratr věří, že Marvel použije původní scénář | Fandíme filmu Strážci Galaxie 3: Gunnův bratr věří, že Marvel použije původní scénář | Fandíme filmu Strážci Galaxie 3: Gunnův bratr věří, že Marvel použije původní scénář | Fandíme filmu Strážci Galaxie 3: Gunnův bratr věří, že Marvel použije původní scénář | Fandíme filmu Strážci Galaxie 3: Gunnův bratr věří, že Marvel použije původní scénář | Fandíme filmu Strážci Galaxie 3: Gunnův bratr věří, že Marvel použije původní scénář | Fandíme filmu Strážci Galaxie 3: Gunnův bratr věří, že Marvel použije původní scénář | Fandíme filmu Strážci Galaxie 3: Gunnův bratr věří, že Marvel použije původní scénář | Fandíme filmu Strážci Galaxie 3: Gunnův bratr věří, že Marvel použije původní scénář | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest