Robot and Frank: Roztomilá komedie o přátelství starce a robota

Robot and Frank: Roztomilá komedie o přátelství starce a robota | Fandíme filmu
Frank Langella se představuje v hřejivé sci-fi dramedy. Pusťte si trailer.

Pro svoji nákladnost se mezi nezávislými režiséry žánr sci-fi moc nenosí, a pokud ano, jedná se spíše o vědecko-fantastické příběhy zasazené do klasických filmových kulis. Z těch zajímavějších z poslední doby můžeme vyzdvihnout například kubrikovskou Love od Williama Eubanka, Another Earth Mika Cahilla nebo Perfect Sense s Ewanem McGregorem a Evou Green. Tento rok se však chystá do vybraných kin snímek, který by mohl potěšit, jak milovníky nezávislé tvorby, tak klasické science fiction.

Robot a Frank je celovečerní debut Jakea Schreiera a scénáristy Christophera D. Forda odehrávající se v blízké budoucnosti. Hlavní postavou je Frank, kterého si zahrála stejnojmenná herecká legenda Frank Langella, vysloužilý lupič, do jehož důchodcovského života vstoupí nevítaný robotický návštěvník, který má Frankovi pomáhat, jinak  aby nemusel do domova důchodců. Staromilský Frank se samozřejmě nechce s novým sluhou smířit, ale postupně v něm objeví zajímavou schopnost. Robot, namluvený Peterem Sarsgaardem, umí totiž celkem šikovně odemykat nejrůznější zámky a ve Frankovi probudí touhu zaplést se na stará kolena do jeho nejoblíbenější kratochvíle - loupení.

Ve filmu dále ještě uvidíte Susan Sarandon v roli postarší knihovnice, jejíž povolání postupně nahrazuje moderní technika, a o jejíž srdce Frank usiluje. Frankovy děti pak ztvárnili James Mardsen (Cyclops z X-Men) a elfka Liv Tyler. Zahraniční kritika si nemůže film vynachválit, o čemž svědčí cena Alfreda P. Sloan z filmového festivalu Sundance a vypadá to, že se v rámci současných nezávislých filmů, které občas vypadají jako parodie sebe sama, jedná o zajímavé osvěžení. Na Rotten Tomatoes má film v současnosti dokonce 100 %. Premiéra je stanovena na 24. srpna a můžeme jen doufat, že se snímek podívá i k nám.

 

Robot and Frank: Trailer

 

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest