Predátor: Evoluce: První ohlasy příliš optimistické nejsou

Predátor: Evoluce: První ohlasy příliš optimistické nejsou | Fandíme filmu
20th Century Fox
Zobrazit další 1 obrázek
Přečtěte si také první český ohlas, který dorazil přímo z festivalu v Torontu.

Predátor: Evoluce byl uvedený na festivalu v Tororntu a recenze a ohlasy bohužel nejsou příliš pozitivní. I ty nejspokojenější recenze mluví o tom, že máme v kinech čekat popcornovou oddechovku. A to rozhodně není snímek, jaký nám režisér a scenárista Shane Black sliboval. Ten dlouhou dobu hovořil o tom, že z Predátora opět musí být událost, musí to být snímek, který bude vyčnívat z řady, tak jako před lety úplně první Predátor. Black také sliboval, že snímek bude hodně spoléhat na napětí a vrátí se k hororovým vlivům, nicméně nic takového dle dostupných ohlasů v Predátorovi: Evoluci nenajdeme.

Snímek je akční komedií, kdy se podle některých recenzentů tyhle dva elementy dost perou a nespolupracují ruku v ruce. Pokud jde o akci, tak výtky padají především na digitální krev a na přeplácané finále. U komedie bude velkým problémem to, že ne každému humor sedne. Diváci, kterým snímek vtipný nepřijde, pak hodnotí vůbec nejpřísněji. Postavy prý vesměs nejsou moc výrazné, maximálně se tu a tam objeví pochvala Sterlinga K. Browna, představitele agenta, který do velké míry stojí proti ostatním lidským hrdinům.

Některým recenzentům vadí nedořešené motivy, popřípadě vyložené připravování půdy pro budoucí filmy (které ale také vůbec nemusejí přijít). Jiní si stěžují na to, že predátor (jakožto vesmírné monstrum) po letech ztratil poslední zbytky svojí jedinečnosti. Ačkoliv ale vypisujeme vesměs negativa, podle řady recenzí humor filmu funguje, a i když snímek není ničím zapamatovatelný, zabavit dokáže. Vlastně ani tak nepřekvapí dosavadní známka na Rotten Tomatoes, kdy z dvaceti dostupných recenzí vychází průměrné skóre 6,2 z deseti.

Na závěr přidáváme ještě ohlas přímo z Česka. Petr Semecký (úřadující šampión Filmového Kvízáka) na Predátorovi: Evoluci nit suchou. Jestli vás festival v Torontu zajímá z českého pohledu blíž, určitě sledujte jeho profil.

Jestli se facebookový příspěvek nezobrazuje správně, dole v galerii je sreenshot.

Lov se přesune k vám na zápraží, až explozivní znovuzrození Predátora od Shanea Blacka přemístí sérii ze vzdálených koutů vesmíru na americké předměstí. Nejnebezpečnější lovci vesmíru se geneticky modifikují s pomocí DNA jiných tvorů a jsou tak ještě víc smrtící než kdykoliv předtím. Když malý kluk nešťastnou náhodou spustí jejich návrat na Zemi, může jedině ušmudlaná skupinka bývalých vojáků a rozmrzelého učitele přírodních věd zabránit konci lidské rasy.

Nový Predátor by neměl sérii restartovat, ale nějakým způsobem má navázat na dosavadní filmy a mytologii. V hlavních rolích se mají objevit Boyd Holbrook, Sterling K. Brown, Keegan-Michael Key, Trevante Rhodes a Olivia Munn. Vedle Freda Dekkera scénář psal také Shane Black, který by měl také režírovat. Datum premiéry je stanoveno na 14.9. 2018.

Predátor: Evoluce

14.09.2018 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Horor
Info o filmu

Galerie: 2

Predátor: Evoluce: První ohlasy příliš optimistické nejsou | Fandíme filmu Predátor: Evoluce: První ohlasy příliš optimistické nejsou | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest