Temný rytíř povstal: Jak tragédie ovlivnila tržby?

Temný rytíř povstal: Jak tragédie ovlivnila tržby? | Fandíme filmu
Bojí se diváci do kina? Kolik zatím Rytíř utržil? K tomu nejnovější TV Spoty a dokument o Batmobilech.

Nejprve ještě nejnovější podrobnosti k pátečnímu neštěstí. Po Warnerech veřejně vyjádřili svou soustrast i prezident Obama, Christopher Nolan, Gary Oldman a Christian Bale. Útočník je zjevně duševně chorý, neboť si obravil hlavu na červeno, říká si Joker, plive po okolních lidech a možná si myslí, že je součástí nějakého filmu. Před vyšetřovali údajně neprojevuje sebemenší lítost a v jeho bytě se našel arzenál výbušnin. Po celé zeměkouli jsou dále rušeny nejrůznější slavnostní premiéry, kina posilují bezpečnostní opatření (včetně zákazu vstupu v kostýmech). Warner a agentura, která se zabývá počítáním tržeb se dokonce zařekli, že dnes nezveřejní přesné tržby z úvodního vikend. Předpovědi jsou ale přesto k dispozici. Jak si TDKR ve stínu tragédie vede?

Už od začátku bylo celkem jasné, že  překonat rekordních 207 milionů, které Avengers utržili během úvodního víkendu ve Spojených státech, by byl vpravdě herkulovský úkol. Batman Sice byl nasazen do většího množství kinosálů, ale nemůže se opřít o dražší 3D vstupenky, je delší než Avengers (takže se v některých sálech stihne denně méně projekcí), je už třetí komiksovkou, která jde letost do kin a neslibuje ultimátní spojení několika superhrdinů. Přesto úvodní prognózy hovořily o rozpětí mezi 185-210 miliony dolary, které TDKR mohl v prvním víkendu reálně utržit. Jenže pak se přihodilo coloradské neštěstí, které nezanedbatelné procento diváků od návštěvy kina odradilo. I tak si ale Temný rytíř povstal vede velice dobře.

O půlnočních projekcích utržil více než 27 milionů dolarů, což je skoro o deset milionů víc, než se podařilo trhnout Avengers, Ale z hlediska půlnočních premiér to i tak stačilo jen na čtvrtou příčku. Mnohem zajímavější to bylo v USA v pátek, kdy Rytíř utržil 76 milionů, což je třetí nejlepší výsledek po posledním Potterovi a Avengers, ale také nejlepší výsledek mezi 2D filmy. Za celý víkend pak snímek utržil zhruba 161 milionů, což ho řadí na třetí příčku úvodnch víkendů, kde střídá Temného rytíře. (Opět jde o nejlepší výsledek mezi 2D filmy). Z mezinárodních teritorií bylo při posledním sčítání potvrzeno 10 milionů.

Na závěr, pro odlehčení od neštěst a suchých čísel, pro vás máme několik videí. Konkrétně je to dvacetiminutový dokument o Batmobilech, Nolanovo vyjádtření k tomu, zda je film politický a pět nejnovějších TV Spotů.

 

Dokument o Batmobilech a TV Spoty

 

Zdroje: novinky.cz, Deadline

Temný rytíř povstal

20.07.2012 | USA, Velká Británie
Akční, Krimi, Drama, Thriller
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest