Temný rytíř povstal: Premiéra zažila tragédii

Temný rytíř povstal: Premiéra zažila tragédii | Fandíme filmu
Svět se zbláznil. Na půlnoční premiéru Batmana vnikl ozbrojený útočník a zahájil palbu na přítomné fanoušky. AKTUALIZOVÁNO

AKTUALIZOVÁNO: Vzhledem k událostem Warner uvažuje, co dál. Už v tuto chvíli byla zrušena oficiální premiéra v Paříži, z televize byly staženy reklamní spoty a hvězdy se až do odvolání nebudou účastnit mediální propagace (rozhovory, návštěvy talkshow atd.). Krátce se dokonce spekulovalo, že by Warner mohl promítání filmu zastavit a o několik měsíců ho odložit. To se však s největší pravděpodobností nestane. (Zdroj: CBM) Podle dalších zpráv byl útočník oblečen jako Joker. (Deadline)

V americkém státě Colorado se na půlnoční premiéře stalo neštěstí. Během projekce TDKR vnikl do sálu nouzovým východem útočník v plynové mase a neprůstřelné vestě, vhodil do místnosti slzný granát a zahájil palbu do davu. Ozbrojen byl puškou, pistolí a minimálně jednou další palnou zbraní, po střelbě se odebral zpět ke svému autu zaparkovanému v zadní části multiplexu, kde ho také dopadla policie. Při zatýkání čtyřiadvacetiletý muž údajně nekladl odpor.

Následkem střelby či ušlapání ve vzniklé vřavě zemřelo podle posledních údajů 12 lidí včetně dítěte, dalších 50 lidí je zraněno. Minimálně jedna střela pronikla i do vedlejšího sálu. Warner vyjádřil sympatie obětem i pozůstalým a my se samozřejmě připojujeme. Zemřít při pokojném sledování filmu, to je prostě strašlivé. Následuje video následné paniky, kterou zaznamenal jeden z přítomných diváků. Útočníkova motivace zatím není známa. 

 

Střelba v kině Aurora

 

Zdroje: THR, Deadline

Temný rytíř povstal

20.07.2012 | USA, Velká Británie
Akční, Krimi, Drama, Thriller
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest