The Dreadful Tale of Prosper Redding: Strůjce Harryho Pottera chystá další ságu

The Dreadful Tale of Prosper Redding: Strůjce Harryho Pottera chystá další ságu | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Warner chystá příběh o klukovi, kterého posedne prostořeký démon.

Producent Lionel Wigram projevil geniální čuch, když v roce 2000 přesvědčil Warner, aby zakoupil práva na Harryho Pottera. Vedle toho se v portfoliu může pochlubit třeba také Sherlockem Holmesem s Robertem Downeym Jr. Rozhodně ale není neomylný. Pokud budeme brát čistě fantastiku, stojí také za zapomenutou Legendou o sovích strážcích, několik let odkládaným Sedmým synem nebo Králem Artušem: Legendou o meči. Je tedy otázka, zda se mu znovu podařilo trefit do černého anebo se jeho nejnovější počin zařadí po bok titulů, nad nimiž se zavřela voda

Wigram koupil práva na fantasy román pro mládež The Dreadful Tale of Prosper Redding (Strašlivý příběh Prospera Reddinga) od Alexandry Bracken. Jméno autorky je bohužel spíše záporným bodem – nedávno se do kin dostaly její Temné síly a ten příběh nikterak zázračný není.

Zápletka Strašlivého příběhu však působí docela zajímavě. Hrdinou je třináctiletý Prosper Redding, kluk ze zámožné rodiny, která je tak bohatá jen díky tomu, že Prosperovi předci upsali duši démonu Alastorovi. Místo toho, aby dodrželi svou část dohody však démona zradili a uvěznili. Teď se démon nějakým způsobem dostal ze svého žaláře a posedl právě Prospera. Démon nenápadné přebírá nad chlapcem větší a větší kontrolu, nedaří se mu jej však přesvědčit k tomu, aby s ním uzavřel novou smlouvu. Mladý hrdina tak stále má několik dní na to, aby se mu podařilo zlomit kletbu a zahnat Alastora zpátky do démonické říše. Na jeho cestě mu pomáhají jeho strýček a tvrdohlavá sestřenice Nell, která podědila čarodějné nadání.

Kniha si drží humoristický nadhled a hodně využívá toho, že démon v chlapcově těle je prostořeký lišák (jako bílá liška je dokonce vizuálně prezentovaný), který svého hostitele s velkou chutí zesměšňuje. Tak uvidíme, třeba nás čeká neotřelá fantasy série. Prozatm vznikly dva díly, přičemž ten druhý slibuje návštěvu samotné démonické říše.

Zdroje: Deadline, Alexandra Bracken

Galerie: 2

The Dreadful Tale of Prosper Redding: Strůjce Harryho Pottera chystá další ságu | Fandíme filmu The Dreadful Tale of Prosper Redding: Strůjce Harryho Pottera chystá další ságu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest