Artemis Fowl: Další z řady populárních fantasy míří na plátna

Artemis Fowl: Další z řady populárních fantasy míří na plátna | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Kenneth Branagh přivede na plátna dvanáctiletého kriminálního génia. Disney oznámil datum premiéry.

Série Artemis Fowl je dobře známá i u nás. V původním znění vyšel první díl v roce 2001, u nás se série objevila už v roce 2002. Artemis je dvanáctiletý génius ze zločinecké zámožné rodiny, kterému zmizí otec a jeho matku to vážně psychicky poznamená. Aby se postaral o rodinu, získal zpátky její ztracené jmění a zachránil otce, unese Artemis Myrtu Krátkou, kapitánku skřítků, ze kterých se snaží vymámit výkupné. S postupem série se Artemis i jeho vztah se skřítky mění a posléze se mladý hrdina stává jejich spojencem.

Už od roku 2001 se objevovaly snahy knihy Eoina Colfera zadaptovat pro kina. Avšak zatímco konkurenční Harry Potter, Percy Jackson či Eragon se (s větším i menším úspěchem) hrané podoby skutečně dočkali, přípravy Artemise zamrzly na mrtvém bodě. Teprve v roce 2013 se látky chopil Disney a věci se daly trochu do pohybu. V roce 2015 byl najatý Kenneth Branagh (Thor, Vražda v Orient expresu) jako režisér a divadelník Conor McPherson jako scenárista. Víme, že by film měl adaptovat první dvě knihy, takže potom, co se vyřeší Artemisova polízanice s únosem skřítka, čeká na něj ještě pokus o záchranu jeho otce před ruskou mafií a zastavení povstání goblinů, se kterým potřebují skřítci pomoc.

Čerstvě Disney oznámil datum premiéry, které je stanovené na 9. 8. 2019.

Galerie: 2

Artemis Fowl: Další z řady populárních fantasy míří na plátna | Fandíme filmu Artemis Fowl: Další z řady populárních fantasy míří na plátna | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest