Asterix a tajemství kouzelného lektvaru: Galové se vracejí

Asterix a tajemství kouzelného lektvaru: Galové se vracejí | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Asterix a Obelix se vracejí, tentokrát znovu v podobě počítačem vytvořeného animovaného filmu. A půjde o kouzelný nápoj. Seznamte se, koukněte na trailer.

V prosinci do našich kin dorazí nový příběh s populárním Asterixem. Novinka se jmenuje Asterix a tajemství kouzelného lektvaru a pojednává o tom, že už se druid Panoramix cítí starý, a tak požádá Asterixe s Obelixem, aby jej doprovodili na cestě po Galii, při hledání mladého druida, který by byl vhodným kandidátem na převzetí jeho práce a předání tajemství kouzelného lektvaru.

Asterix je sveřepý Gal, který žije v době, kdy se po Evropě rozpínala Caesarova vojska. Jeho vesnička odolává pokusům o dobytí díky kouzelnému lektvaru, který jejím obyvatelům dodává sílu. Asterix zažívá spoustu dobrodružství, často se svým bodrým přítelem Obelixem, který pociťuje účinky lektvaru trvale, protože do něj jako malý spadl. Asterixe doplňuje celá řada postaviček poťouchlých vesničanů a komediální dobrodružství často čerpají z mezinárodních stereotypů a ze skutečných historických elementů. Asterixe v roce 1959 vytvořili dva Belgičané, spisovatel René Gosinny a ilustrátor Albert Udezro. Dodnes oni sami nebo jejich nástupci připravili 37 dobrodružných komiksových sešitů.

Podle těch se už od roku 1967 připravovaly filmy. Dlouho animované a od roku 1999 také hrané. Ty až do roku 2012 převládaly, s výjimkou Asterixe a Vikingů z roku 2006, což byl prozatím poslední snímek vyrobený technikou tradiční animace. Pak v roce 2014 přišel počítačem animovaný snímek Asterix a sídliště bohů, který připravil stejný tvůrčí tým, jako právě Asterixe a tajemství kouzelného lektvaru.

Scénář napsal opět Alexandre Astier, který snímek znovu režíruje s Louisem Clichym. Vrací se část hereckého obsazení, z toho je však nejzajímavější představitel Asterixe, který ve vikinském filmu nebyl. Namluvil jej totiž Christian Clavier, který si roli Asterixe zahrál v prvních dvou hraných filmech.

Trailer prozatím alespoň ve francouzštině:

Galerie: 2

Asterix a tajemství kouzelného lektvaru: Galové se vracejí | Fandíme filmu Asterix a tajemství kouzelného lektvaru: Galové se vracejí | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest