Hobit by mohl být rozdělen na tři části!

Hobit by mohl být rozdělen na tři části! | Fandíme filmu
Co Peter Jackson prozradil? Podruhé, obsáhle, AKTUALIZOVÁNO.

AKTUALIZACE 2: Tak jsme dopátrali další podrobnosti. Serveru The One Ring.net Jackson konkrétně sdělil: „Existuje spousta materiálu z apendixů Pána prstenů, které jsme zatím nepoužili.“ Touží se vrátit do Středozemě a dál natáčet. Materiál by mohl objevit na rozšířených DVDčkách, ale Peter připouští, že ho napadla i možnost natočit třetí film. Na druhou stranu, zvěsti o třetím filmu kolovaly na Comic-Conu už před jeho oficiálním zahájením, a tak se magazín Variety obrátil přímo na Warnery, kteří možnost třetího filmu rezolutně popřeli.

Což samozřejmě ještě nemusí nic znamenat. Podle zjištění Variety už teď Peter Jackson natočil daleko větší množství materiálu, než původně předpokládal, a tak by bylo jeho zužitkování z ekonomického hlediska jedině logické, zvlášť když vezmeme v potaz, že je Hobit nejdražší filmovou produkcí v dějinách. Je také veřejně známou věcí, že Warner hledá náhradu za Harryho Pottera, a pokud nevyjde plán na rozdmýchání zájmu o komiksové filmy ze stáje DC, byl by Hobit jistě vítanou záchrannou sítí. Navíc se nebavíme pouze o ziscích přímo z filmu, ale také o ročním prodloužení zvýšeného zájmu o hračky, videohry a další merchandising.

Ještě v dobách, kdy měl Hobita točit Guillermo del Toro se počítalo s možností, že jeden z filmů bude úplně smyšlený a překlene období mezi Hobitem a LOTRem, takže je klidně možné, že se k ideji Peter Jackson vrátí. V tom případě by se navíc mnohem víc mohly zapojovat populární postavy, jako třeba Aragorn. A pokud by se netočil překlenovací film, vždycky se může dál půlit. Když to mohl Warner udělat poslednímu Potterovi, proč by to nezkusil s druhým Hobitem.

AKTUALIZACE: Peter Jackson právě potvrdil před všemi fanoušky na Comic-Conu, že se Hobit naprosto stoprocentně dočká na DVD/Blu-ray rozšířené verze.

Původní zpráva:

Na informace z panelu Hobita z letošního Comic-Conu se teprve čeká, ale už teď jsme se dozvěděli, že Peter Jackson prohlásil, že by rád natočil víc materiálu a buď by nás mohly čekat rozšířené verze na Blu-ray, nebo dokonce rozdělení Hobita na tři filmy! Jestli tím Jackson myslel opravdu rozdělení na tři filmy nebo kdysi zamýšlené natočení Hobita a pak jakéhosi "překlenovacího" filmu mezi Hobitem a LOTRem zatím nevíme. Jakmile budeme vědět víc, budeme vás informovat. Co na to zatím říkáte? Je to vítaná zpráva nebo nepěkné dojení?

Zdroje: Cinema Blend, Collider

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest