Alita: Bojový anděl - Jak to vypadá s pokračováním a zrod filmu

Alita: Bojový anděl - Jak to vypadá s pokračováním a zrod filmu | Fandíme filmu
20th Century Fox
Zobrazit další 1 obrázek
Když bude sci-fi slavit úspěch, dojde na pokračování. Tvůrci poodhalují, co můžeme očekávat a jak se snímek točil.

Premiéra Ality: Bojového anděla nás čeká v prosinci, ale už od počátku provází projekt pochybnosti, protože tyhle typy filmů inspirující se japonskou mangou nedopadají příliš úspěšně, jak jsme se sami mohli párkrát na plátně přesvědčit. Ale třeba Alita nakonec mile překvapí.  

Její příběh začíná šest set let v budoucnosti. Před třemi sty lety se světem přehnaly války, v nichž bylo zničeno mnoho technologií. Přímo pod vznášejícím se tajemným nebeským městem Salem, kde všichni touží žít, se nachází Iron City. Na jeho smetišti najde mezi odpadem doktor Dyson Ido torzo dívky se ztrátou paměti. Když Alitu probudí, začne se dívka při objevování města učit, co to znamená být zamilovaná a být naživu. Pro Ida to znamená druhou šanci mít dceru, protože jeho skutečná zemřela.

Kromě odborníka na kybernetiku je Dyson lovec pronásledující zlé kyborgy. Alitě dá nové tělo, která se chce přes Motorball dostat do Salemu. Motorball je brutální sport, jemuž se věnuje druhý díl tištěné předlohy. V traileru jsme mohli vidět, jak hrdinka v havarované vesmírné lodi najde mnohem lépe vyrobené tělo (na titulce). Pokud se tvůrci v názvu od zdrojového materiálu neodchýlili, tak jde o Berserkera, tělo určené k boji. To se Alitě hodí, protože v jednom ze soubojů s jiným kyborgem je silně poničena, což Dysona donutí jí vylepšené tělo dát. 

Na filmovém place vyrostly dvě patra Iron City, zbytek se modeluje v počítači. Město má hodně připomínat kubánskou Havanu a Panamu, co se týče palety barev a kulturních vlivů, takže místo nemá působit tolik dystopicky. Existuje v něm směs anglického, španělského a asijského vlivu. Mimo zastaváren, opraven, masážních salónů nebo starých satelitů, uvidíme i dobře známý bar Kansas, v němž se můžeme těšit na velkou scénu s třicítkou kaskadérů.

A co případná pokračování? Podle režiséra Roberta Rodrigueze se to rozhodne ve chvíli, jak si film povede. Dalším dílům by se nebránil. Snaživému Američanovi z Texasu by se po delší době hodil hit jako sůl, avšak jestli jím bude právě Alita, která není zrovna v jednoduché pozici, je hodně těžké říct. Stále je tu totiž ta nepříjemná možnost, že blockbuster skončí propadákem. 

Alita Battle Angel vychází ze stejnojmenné mangy a animovaného seriálu. Odehrává se v postapokalyptickém 26. století, ve kterém kybernetický doktor objeví na skládce poničeného ženského kyborga. Opravená dívka si nepamatuje vůbec nic, kromě výcviku smrtícího bojového umění. Stává se lovkyní odměn a likviduje nebezpečné kriminálníky. V rámci akčního příběhu bude mladá žena objevovat sebe sama a možná i najde lásku.

V hlavní roli Rosa Salazar, dále hrají Christoph Waltz a Jackie Earle Haley. Režíruje Robert Rodriguez, scénář napsali James Cameron a Laeta Kalogridis. Datum premiéry je stanoveno na 20.12. 2018.

Zdroj: Comingsoon

Alita: Bojový anděl

14.02.2019 | USA, Kanada
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Thriller, Romantický
Info o filmu

Galerie: 2

Alita: Bojový anděl - Jak to vypadá s pokračováním a zrod filmu | Fandíme filmu Alita: Bojový anděl - Jak to vypadá s pokračováním a zrod filmu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest