Assassination Nation: Obnažená tajemství změní městečko v krvavou lázeň

Assassination Nation: Obnažená tajemství změní městečko v krvavou lázeň | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 11 obrázků
Bratři Russoovi pomáhají mladému filmaři dostat do světa jeho apokalyptickou vizi světa, kde se to nejhorší z života online promítlo do reality. Koukněte na trailery.

Snímek Assassination Nation byl poprvé uvedený na festivalu v Sundance, odkud jej provází pověst provokativního videoklipu, který si podle některých sice ukousl až příliš velké sousto, nicméně i tak jde o pozoruhodné dílo, které rýpe do řady současných fenoménů.

Hrdinkou filmu je středoškolačka Lily, která se svými kamarádkami žije v dnes běžném oparu smsek, statusů, selfíček a chatů. Tak jako všichni ostatní. V momentě, kdy anonymní hacker začne zveřejňovat informace, které o sobě všichni místní v digitálním prostoru ochotně zanechávají, ocitá se městečko Salem v centru běsnící bouře. Historie surfování, soukromé zprávy, fotky a mnohem víc, to vše je najednou veřejné. Vášně začínají eskalovat a Lily a její přítelkyně, které jsou uprostře toho všeho, začínají pochybovat, že přežijí noc.

Jak sami můžete vidět ve dvou dosud zveřejněných trailerech, film se krom života online či přetvářkou bude zabývat také sexualizací žen, toxickou maskulinitou, šikanou, rasismem, násilím atd. Neznámý režisér Sam Levinson zvolil videoklipový vizuální styl, který dává vzpomenout třeba Spring Breakers, Tragedy Girls, Ingrid Goes West, popřípadě Mean Girls nebo Heathers. A pak to všechno řízněte Očistou. Těžko říct, zda se tvůrcům podařilo udržet otěže tenhle šílenosti až do konce, ale rozhodně vypadá slibně.

Snímek měl prezentaci kupodivu také na Comic Conu, kde režisér Levinson uvedl, že si film máme představit asi tak, jako by sekce komentářů z webu ožila a pokusila se zabít všechny lidi, které máte rádi. Diváci v sále mohli vidět opravdu strašidelnou scénu násilného vtiknutí útočníka do domácnosti a o snímku promluvili také jeho producenti, bratři Russoovi. Ti uvedli, že Sam Levinson patří do nastupující generace filmařů, kteří už vyrostli spolu s moderními technologiemi, které ve snímku přinesou tolik problémů. Film se tolik neopírá o vyprávění děje, jako spíš o to, aby přinesl divákům co nejsilnější vjemy a zanechal v nich nějaký pocit, což je pro poselství filmu to nejdůležitější.

V hlavních rolích hrají Odessa Young, Hari Nef, Suki Waterhouse, Colman Domingo, Bill Skarsgård, Joel McHale, Anika Noni Rose či Bella Thorne.

Dole pod trailerey najdete ještě stylizované plakáty a fotky z filmu.

Zdroje: Deadline

Galerie: 12

Assassination Nation: Obnažená tajemství změní městečko v krvavou lázeň | Fandíme filmu Assassination Nation: Obnažená tajemství změní městečko v krvavou lázeň | Fandíme filmu Assassination Nation: Obnažená tajemství změní městečko v krvavou lázeň | Fandíme filmu Assassination Nation: Obnažená tajemství změní městečko v krvavou lázeň | Fandíme filmu Assassination Nation: Obnažená tajemství změní městečko v krvavou lázeň | Fandíme filmu Assassination Nation: Obnažená tajemství změní městečko v krvavou lázeň | Fandíme filmu Assassination Nation: Obnažená tajemství změní městečko v krvavou lázeň | Fandíme filmu Assassination Nation: Obnažená tajemství změní městečko v krvavou lázeň | Fandíme filmu Assassination Nation: Obnažená tajemství změní městečko v krvavou lázeň | Fandíme filmu Assassination Nation: Obnažená tajemství změní městečko v krvavou lázeň | Fandíme filmu Assassination Nation: Obnažená tajemství změní městečko v krvavou lázeň | Fandíme filmu Assassination Nation: Obnažená tajemství změní městečko v krvavou lázeň | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest