Fantastická zvířata 2 jako temný thriller a podrobnosti o Brumbálovi

Fantastická zvířata 2 jako temný thriller a podrobnosti o Brumbálovi | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Jude Law a Eddie Redmayne odhalují podrobnosti o Fantastických zvířatech: Grindelwaldových zločinech. Plus nový plakát.

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny, to je jeden z dalších snímků, který by se dnes v rámci Comic-Conu měl dočkat zbrusu nového traileru. Zatím pro vás máme nový plakát, fotku a několik zajímavostí od Eddieho Redmaynea a Juda Lawa, představitelů hlavních rolí. Redmayne prozradil, že pokračování je oproti předchozím Zvířatům daleko temnější a mnohem víc připomíná thriller. Daleko víc se také drží mytologie potterovského světa. Čaroděj Grindelwald (Johnny Depp) byl v předchozím filmu zadržený a teď je poslán zpátky do Evropy, aby byl souzen, ale unikne. Brumbál (Jude Law) pověří právě Mloka Scammandera, aby jej zadržel. Grindelwald věří, že čistokrevní čarodějové by měli vládnout všem nemagickým tvorům. Je charismatický a získává na svou stranu víc a víc stoupenců, což způsobuje rozvraty napříč celými rodinami. Jde tedy o politicky dost ožehavé téma.

Brumbála potkáváme jako daleko mladšího muže. Je mu „jen“ 45, proto se scenáristka J.K. Rowling rozhodla, že není potřeba, aby Law imitoval výkony předchozích hereckých představitelů Brumbála. Zatím je to úplně jiný člověk, a tak jej Law mohl ztvárnit po svém. Jaký je? Je plný humoru, je pro každou neplechu a vlastně je to tak trochu anarchista. Vždy se drží toho, co považuje za správné a je trochu tajemný. Dokáže lidi získat na svou stranu, aniž by si toho všimli, hodně toho ví a rád se o své vědění dělí – je skvělý učitel. Zatím přesně nevíme čeho, prozatím není učitelem přeměňování, to přijde až později. Určité náznaky však poukazují k tomu, že by mohl být učitelem obrany proti černé magii.

Zajímavé však je, že v tuto chvíli příliš nekouzlí. V příběhu prý sešle jediné zaklínadlo. Něco jej drží zpátky. Něco jej tíží něco, co se snaží překonat, i když Law zatím nemůže prozradit, co to je. Prozatím o Brumbálovi nevíme ani zdaleka vše a ještě jsme jej neviděli v plném rozmachu. Pokud jde o často probírané téma Brumbálovy homosexuality, tak tu tenhle snímek ukazovat nebude. Jde pouze o jeden z aspektů jeho osobnosti a jeho milostný život se bude řešit až později. V tomhle díle série se dokonce Law vůbec nepotkal při natáčení s Johnnym Deppem, představitelem čaroděje Grindelwalda, o kterém víme, že jím byl Brumbál v mládí okouzlený.

A jaký má Brumbál vztah s Mlokem? Obdivuje mladíkův smysl pro morálku, jeho potřebu vždy jednat správně. Také se mu líbí Mlokovo pochopení pro netvory, protože si občas sám jako netvor připadá. A i když je pro Mloka mentorem, zamlouvá se mu, že vůči němu jeho student není servilní, a že mu dovede říct, když se mýlí.

Titulární čaroděj Gellert Grindelwald je pro své zločiny známý už čtenářům Harryho Pottera, kteří jej poznali jako největší hrozbu z časů Brumbálova mládí. Pro své experimenty a další důvody byl vyloučen z Kruvalu. Poté Grindelwald vyvolával chaos v Evropě a stal se nechvalně proslulý tím, že chtěl prosadit kouzelnickou vládu nad lidmi a nad světem. Během událostí Fantastických zvířat a kde je najít se ukrýval jako bystrozor Percival Graves v New Yorku, ale byl (za pomoci Mloka Scammandera) zatčený MACUSOU (Magickým kongresem Spojených států amerických). V New Yorku objevil Grindelwald mladého muže, Credence, posedlého potlačenou magickou energií zvanou Obscurus, a pokusil se jej využít k tomu, aby odhalil kouzelnický svět před No-Maji – americkými mudly.

V novém filmu Grindelwald přesně podle svého slibu uprchne ze zajetí a začne shromažďovat následovníky, kteří ani často netuší, jaký je jeho skutečný záměr – tedy další pokus o to, aby čistokrevní kouzelníci vládli všem nemagickým bytostem. Aby se jej pokusil zastavit, vyhledá Albus Brumbál pomoc svého bývalého studenta, Mloka Scammandera, který nabídku přijímá, aniž by si uvědomoval, jaké nebezpečí před ním leží. Příběh se odehrává v New Yorku, Paříži a Londýně, kde jsou určeny hranice, láska a spojenectví v rodině a mezi přáteli otestovány, zatímco čarodějný svět zažívá bouřlivé časy a je stále rozpolcenější.

V hlavních rolích hrají Eddie Redmayne, Johnny Depp, Ezra Miller, Zoë Kravitz, Katherine Waterston, Alison Sudol, Claudia Kim, Jude Law, Carmen Ejogo a Dan Fogler. Režíroval David Yates podle scénáře J.K. Rowling. Produkovali David Heyman, J.K. Rowling, Steve Kloves a Lionel Wigram. Česká premiéra je stanovená na 15.11. 2018.

Zdroje: EW, EW II, EW III

Fantastická zvířata a kde je najít

10.11.2016 | USA, Velká Británie
Dobrodružný, Fantasy, Rodinný
Info o filmu

Galerie: 2

Fantastická zvířata 2 jako temný thriller a podrobnosti o Brumbálovi | Fandíme filmu Fantastická zvířata 2 jako temný thriller a podrobnosti o Brumbálovi | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest