Box Office: Mrakodrap Transylvánie

Box Office: Mrakodrap Transylvánie | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Příšery si dovolenou užívají, zato Dwayne Johnson k závratným výšinám tedy nešplhá.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Jedničkou víkendu je animák Hotel Transylvánie 3: Příšerózni dovolená, třetí série s Adamem "Drákulou" Sandlerem. Jednička startovala v roce 2012 se 42 miliony a tehdy to byl záříjový rekord. Dvojka potom ukořistila 48 milionů a trojka je uprostřed se 44 miliony dolary. Animovaná sezóna byla doposud hodně slabá, dorazili pouze Králíček Petr a Úžasňákovi 2, takže není divu, že děcka ráda zajdou na cokoli barevně ukřičeného. Kvalitativně to samozřejmě není Pixar, ale režisér Genndy Tartakovsky alespoň pořád drží vizuální kvalitu. Mezinárodně film odstartoval s 46,4 miliony + má ještě 1,3 milion z exkluzivních amerických předpremiér před dvěma týdny, takže na sto mega skoro dosáhl. Čekejte konečná čísla mezi 130 a 160 miliony z Ameriky a čtvrtý díl.

Další novinkou je Mrakodrap, "Smrtonosná past s Dwaynem Johnsonem pro rok 2018". Nečekalo se, že film bude jedničkou víkendu a porazí Transylvánii. Že ale utrží jenom 25,5 milionů, to rozhodně není slibný debut. Existuje samozřejmě šance, že 125milionový projekt zazáří mezinárodně (zatím 42 milionů), ale moc takhle drahých filmů zachráněných ze zámoří popravdě neexistuje. V Číně se mimochodem startuje příští víkend, ale kompletně americká produkce dostane z tamnějších kin jenom čtvrtinu ceny lístků. Jinak jde o největší původní projekt tento rok, ale jen Rock sám bohužel nestačí. Osvědčilo se, že herec potřebuje silnější koncepty (destrukce v San Andreas), známější značky (kultovní hra Rampage) nebo osvědčená jména vedle sebe (Jumanji a spol.). Za dva týdny Mission Impossible, takže to celkově nevypadá pro Mrakodrap příliš dobře, Universal k tomu ještě má Mamma Mia, takže pochybuju, že bude upřednostňovat Rocka nějak výrazně před Abbou a kaskadérem Tomem Cruisem.

Annapurna rozšířila do osmistovky kin hit Sorry to Bother You, korporátní satira má tento víkend 4,2 miliony a celkově nad 5 milionů. Patnáctka ze Států je možná. Úžasňákovi 2 spadli o 43 % především díky Hotelu Transylvánie a v pátém víkendu mají 16 milionů. S 536 miliony jde v USA o největší animák všech dob a v čistých číslech se zdolals i velkofilmy jako Rogue One (532 mega) a Temný rytíř (535 mega). V nadcházejících víkendech se asi už budeme muset na konkurenční animáky koukat z hlediska inflace, ať mají Úžasňákovi 2 zase s kým zápasit. Globálně jsme na 857 milionech.

Další kapitola »

Hotel Transylvania 3: Summer Vacation

13.07.2018 | USA
Komedie, Animovaný
Info o filmu

Galerie: 4

Box Office: Mrakodrap Transylvánie | Fandíme filmu Box Office: Mrakodrap Transylvánie | Fandíme filmu Box Office: Mrakodrap Transylvánie | Fandíme filmu Box Office: Mrakodrap Transylvánie | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest