Pařba v Bangkoku: Bude se DVD verze lišit od té v kinech?

Pařba v Bangkoku: Bude se DVD verze lišit od té v kinech? | Fandíme filmu
Jak jedno malé tetování udělá velký problém aneb na co všechno si musí tvůrci dávat pozor.

Asi už jste to pochopili z titulky, ale ještě jednou upozorňujeme, že následující řádky obsahují lehčí spoilery k Pařbě v Bangkoku.

Touto problematikou jsme se již okrajově zabývali, ale shrňme si nejdůležitější fakta: Celý spor vznikl okolo Stuova tetování na tváři, které proslavil boxer Mike Tyson (ten se mimochodem objevil v obou dílech). Tatér S. Victor Whitmill (který Tysonovo tetování vytvořil) totiž zažaloval studio za neoprávněné použití jeho motivu ve filmu. Whitmill vyrukoval s tvrzením, že má na tetování autorská práva a pokusil se zastavit uvedení filmu do kin. To se mu naštěstí nepovedlo, ale soudní řízení stále probíhalo dál a Whitmillovi právníci požadovali odstranění tetování z DVD verze.

Celá soudní tahanice skončila teprve tento týden. Warner Bros a Whitmill oznámili uzavření přátelské dohody. „Žádné další informace nebudeme zveřejňovat,“ uvedly obě strany ve společném prohlášení. Vzhled k dosavadním tržbám filmu, nějakých 490 miliónů, se lze domnívat, že Whitmillovi přitekla na konto nějaká pěkná sumička a on si teď spokojeně odletěl na nějakou dovolenou. Třeba zrovna do Bangkoku. Pro nás, obyčejné diváky, výsledek sporu znamená jediné: Při zakoupení DVDčka uvidíme to samé, jako v kině.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest