Pařba v Bangkoku: Velké preview 1

Pařba v Bangkoku: Velké preview 1 | Fandíme filmu
To nejlepší z promokampaně, aneb obsazení, vtipné plakáty a trailery bez zbytečných spoilerů.

Když se před dvěma lety zjevil teaser na nenápadnou taškařici s úsměvným názvem Hangover, tedy Kocovina (český distibuční název následoval až o něco později), věřili v její divácký úspěch snad jen ti nejoptimističtější pánové od Warner Bros. Ačkoliv snímek disponoval minimálně zajímavou premisou a zásobil nás úsměvnými plakáty (o plakátech ještě uslyšíte), absolutně nikdo nečekal – především díky R-kové přístupnosti (filmovou přístupnost rozebíráme zde) – že by mohl v našlapaném začátku letní sezony (Vzhůru do oblak, Terminator Salvation nebo Star Trek) urvat za první tři dny promítání 44 milionů dolarů a opanovat tak svůj otevírací víkend.

Ruku v ruce s velmi pozitivními reakcemi ze zámoří se nakonec o měsíc později Pařba ve Vegas dostala i do českých kin, a i když první reakce v našich luzích a hájích byly poměrně rozpačité, po regulérní premiéře už jsme se setkávali velmi často s naprosto extatickým nadšením. Tou dobou (tedy v červnu) už bylo jasné, že se režisér Todd Phillips pustí po velkém komerčním úspěchu do pokračování, které se na velmi rychle se rodící kultovce sveze a především vydělá Warnerům další balík peněz.

Ještě před plánovaným sequelem se však Phillips rozhodl natočit jinou komedii, road movie Na doraz, kterou si sám napsal (a obsadil do ní stejně jako do Pařby Zacha Galifianakise), což znamenalo, že návrat vlčí smečky se o něco málo zpozdil. Už během natáčení Na doraz měl však Phillips jasno, že se do Vegas podruhé vracet nebude: "Jsme toho názoru, že lidem se ani tak nelíbilo samotné Vegas nebo rozlučková party. Nejvíce si podle nás zamilovali ústřední trio. Pokud ho tedy provedeme dalšími vtipnými situacemi, bude to podle mě správná cesta“.  Začalo se tedy okamžitě spekulovat, do jakých lokací bude pokračování situováno. Netrvalo však dlouho a na světlo světa vyšlo, že pánové tentokrát pojedou řádit do Thajska, konkrétně do Bangkoku. Účast přitom přislíbily všechny ústřední tváře včetně Kena Jeonga. Jedinou důležitější postavou, se kterou se v pokračování nesetkáme, bude striptérka a svobodná matka s tváří Heather Graham.

 

Promo kampaň krok za krokem

Phillips zprvu značně tajnůstkařil, nicméně postupem času vyšlo najevo, že se pánové nepojedou do Bangkoku jen tak z hecu zrušit. Hlavním důvodem je další svatba, konkrétně Stuova. Je pravda, že z prvotních, poněkud obskurních fotek se toho moc odhadnout nedalo – Dostaly se k nám výjevy jako vyholená Alanova hlava nebo tetování Mikea Tysona na Stuově obličeji. Moc velkou nápovědu nám ostatně nedal ani únorový teaser, jenž plnil čistě oznamovací funkci. Spíš nám pouze sliboval, že se populární čtyřka vrátí, zároveň ale jemně naznačoval, že výživnějšího materiálu se nám dostane až o několik měsíců později.

 

Pařba v Bangkoku: Teaser trailer

 

Stalo se tak přesně 1. dubna a kdekdo si možná mohl myslet, jestli to od tvůrců není tak trošku apríl. Schválně si totiž ukázku pod odstavcem pusťte a zkuste si odškrtat, co všechno z traileru už znáte z prvního dílu. Seznam takřka identických prvků bude jistě hodně dlouhý, ranním probuzením počínaje a dalšími eskapádami se ztřeštěným Chowem konče. Trailer zkrátka dává tušit, že tvůrci v čele s Phillipsem se chtějí zuby nehty držet osvědčeného mustru s minimem nových prvků.

 

Pařba v Bangkoku: Kino trailer

 

Teď ještě na skok k oněm plakátům, o nichž jsem se letmo zmiňoval na začátku. Schválně se podívejte na ty k první části (původně jich bylo víc, zahrnujíc téměř všechny bytosti, které se ve filmu objeví – tedy i včetně takové slepice) a zkuste je srovnat s várkou oficiálních character posterů, jež se objevily začátkem dubna. I v tomto ohledu je podobnost snímků značná.

Rozhodně to však neznamená, že bychom Pařbu v Bangkoku chtěli předem odsuzovat, spíše se snažíme upozornit na možná až přílišnou hru na jistotu, která může někdy souviset s nedostatkem nápadů či zkrátka pouze se snahou, aby se tvůrci svému publiku co nejvíce zavděčili tím, že jim nabídnou prakticky to stejné co minule, jen v trošku větším balení. Tedy víc pološílených Číňanů, opileckého buranství a samozřejmě ujetého Galifianakise. Jestli to celé zafunguje i podruhé a zda Pařba v Bangkoku nebude jen zbytečným pokračováním svého vynikajícího předchůdce, se běžní diváci dozvědí už příští týden. Nicméně první ohlasy na CSFD potvrzují, že je druhá Pařba opravdu především sázkou na jistotu se všemi pozitivy i negativy takového přístupu.

V hlavních rolích uvidíme opět Bradleyho Coopera, Eda Helmse a Zacha Galifianakise, ke kterým se ve větší míře připojí také Ken Jeong a Justina Bratha. Z nových tváří se můžeme těšit především na Jamie Chung, jež se v poslední době objevila v Snyderově Sucker Punch. V Pařbě v Bangkoku ztvární Stuovu snoubenku.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest