Box Office: Očistné mravenčení

Box Office: Očistné mravenčení | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Ant-Man a Wasp lákají fanouškovské jádro a jsou lepší než jednička. Bude to ale stačit?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Hlavní novinkou víkendu ale byl Ant-Man a Wasp. Kde byl Ant-Man během Thanosova řádění? Na to lákala povedená kampaň. Film startuje se 76 miliony a je to tržba trošičku zvláštní. Jde totiž o nejvíce front-loaded film v historii Marvelu. Co to znamená? Marvelovky pravidelně utrží 9 - 12 % svých víkendových debutů během čtvrtečních předpremiér. Ant-Man tentokrát utržil ve čtvrtek 15 % svého debutu tedy 11,5 milionů, v pátek 33,8 milionů a v sobotu letěl dolů. Je docela překvapení, že nejvíc kid-friendly film MCU vůbec nerozonuje s dětskou cílovkou a láká hlavně hardcore jádro fanoušků.

Ačkoli jde tedy o nejnižší tržbu Marvelovského sequelu, pořád je to naprosto standardní 20% nárůst oproti jedničce (Iron Man 2 šel o +25 %, Thor 2 o +30 %). Ant-Man to má pravidelně težké, protože přichází vždy po Avengers a bere se spíš jako taková lehká oddychovka mezi hlavními chody, v tomhle případě Infinity War a Captain Marvel, v minulosti Age of Ultron a Civil War. K tomu se nabízí srovnání s filmy minulého roku, Ragnarokem a Homecomingem, které startovaly se 120 miliony. Každá Marvelovka ale nemusí startovat nad 100 mega a v době, kdy sequely debutují níž než originály, se musí Marvelu nechat, že okolo filmu stále dokáže vybudovat silná očekávání a přivést nové diváky. Původní Ant-Man je třetí Marvelovka s největší výdrží po Black Pantherovi a prvních Guardians, takže pokud se situace bude opakovat, film nakonec 200 mega z Ameriky dá. Globální je start je 155 milionů.

Zdroj: Forbes

« Předchozí kapitola

Ant-Man and the Wasp

06.07.2018 | USA
Akční, Komedie, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 4

Box Office: Očistné mravenčení | Fandíme filmu Box Office: Očistné mravenčení | Fandíme filmu Box Office: Očistné mravenčení | Fandíme filmu Box Office: Očistné mravenčení | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest