Jak spravit DCEU podle scenáristů Avengers 3

Jak spravit DCEU podle scenáristů Avengers 3 | Fandíme filmu
Christopher Markus a Stephen McFeely radí Kevinu Smithovi, jak opravit filmový svět DC.

Kevin Smith nerad kritizuje ostatní filmaře, většinou srší entuziasmem a je velký fanda DC komiksů. Když měl však ve svém pořadu Fat Man on Batman jako hosty Christophera Markuse a Stephena McFeelyho (scenáristé Captaina Ameriky 1-3 a Avengers 3 a 4), nedalo mu to a zeptal se jich na odbornou radu:

„Nechci, abyste někoho pojebali, ale ptám se vás jako expertů: Chlapi, napsali jste nádherné filmy o lidech. Nepíšete filmy o superhrdinech, ale o lidech, kteří shodou okolností mají nadlidské síly. Možná už to je recept na úspěch. Nicméně, kdyby vám někdo nabídl peněz jak nas*áno, zlákal vás na temnou stranu a řekl ‚Opravte tyhle podělný filmy‘, jak byste opravili svět DC?“

Markus odpověděl: „Podívej se, z povinnosti bych se kouknul na to, jak to dělá Marvel. Ten neměl svoje nejslavnější postavy, neměl Spider-Mana, neměl X-Meny. Tak probírali portfolio a našli Iron Mana. Ten byl celkem známý, ale nebyl dost známý. A stejně s ním natočili opravdu dobrý film. Možná bych proto dal Batmana se Supermanem na chvilku stranou (Wonder Woman si vede dobře), prošel ohromnou zásobu komiksů, kterou mají a ukázal prstem na toho nebo onoho. A pak s tou postavou natočil opravdu dobrý film a neohlížel se na stavění provázaného vesmíru. Teď jen bezmyšlenkovitě sázejí jednu věc za druhou a doufají, že se něco uchytí.“

McFeely pak dodal: „DC universe až tak dobře neznám, ale šel bych na to strategicky. Abych citoval Justice League: ‚Zachraň jednoho člověka‘ - tedy, natočte jeden dobrý film“.

Rada je to jednoduchá, ale zřejmě funkční, Dosavadní DCEU filmy skutečně sklízely největší kritiku tam, kde se snažily propojit dohromady velké množství elementů a připravit půdu pro další filmy. Jakmile se soustředily na lidský příběh, byla reakce okamžitě lepší. A ten jeden dobrý film už tu byl – zmiňovaná Wonder Woman.

Zdá se, že ta studiu ukázala, kudy by se mělo napříště vydat a následná Justice League už byla jen posledním přešlapem, posledním pozůstatkem starých pořádků. Navenek se zdá, že následující filmy už jsou připravované trochu jiným stylem, jak ostatně ilustruje také čerstvý pohled do zákulisí DC Films, kde se nový ředitel snaží během posledních měsíců zjednat pořádek.

Tady je konkrétní pasáž rozhovoru se Smithem:

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest