Box Office: Dinosauři a jejich parťačky

Box Office: Dinosauři a jejich parťačky | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Velká ženská loupež v Americe, dinosauři ve světě, Solo stále nikde.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Velkou porážku tento víkend utrpěli v Disney. Avengers: Infinity War totiž po 47 dnech nedosáhli na 2 miliardy globálně a budou se tak muset spokojit s druhou příčkou pro film, který nejrychleji dosáhl na 2 miliardy. Avatar byl v roce 2010 prostě rychlejší. Avengers to tedy čeká asi zítra nebo v úterý. Film je v Americe pátým nejúspěšnějším snímkem všech dob, protože čerstvě překonal 652 milionů Jurského světa. Ve Státech to tedy dělá 654 mega a v zámoří 1,3 miliardy. Film to bude mít s 2,068 miliardou Star Wars VII hodně těsné. Možná tu sumu dá, možná ne. Uvidíme. 

Solo: A Star Wars Story utržil ve třetím víkendu 15 milionů, což je číslo, které zatím potkávalo Star Wars někdy po 20 dnech promítání. Solo je tak jen na 176 milionech a k 200 mega se asi v Americe doplazí. Nějakých 209 milionů Impéria vrací úder je ale až moc velké sousto. Ve světě je film na 312 mega a ani nedá 350 milionů. Deadpool 2 je s 13,6 miliony na 278 milionech v Americe a zkraje příštího týdne překoná Jeho fotr, to je lotr!, aby byl nejúspěšnějším komediálním pokračováním. S 655 miliony jinak překonal Pařbu v Bangkoku a je nejlepším komediálním pokračováním ve světě. 

Trochu ostřeji spadlo drama Než přišla bouře a ve druhém víkendu má 5 milionů. S dosavadními 22 miliony a rozpočtem 35 milionů to není žádná pohroma. Film má velký potenciál utržit hezké peníze i v zahraničí, kam se stejně prodala distribuční práva. V amerických kinech ale už moc dlouho nebude. Poloviční propad potkal Upgrade, který je s 2 miliony na desítce po deseti dnech. Pro BH Tilt, kteří se specializují na filmy ještě s menšími rozpočty než klasický BlumHouse, to bude jeden z nejlepších projektů. Konec je to jinak pro Action Point, kde Johnny Knoxville zase padá a různě se zraňuje ve stylu Jackass. Film je ve druhém týdnu už pod milionem za víkend a se 4,4 miliony celkově nic hezkého pro Paramount. Naštěstí je drží nad hlavou vyhlídka Mission Impossible a 324 mega Tichého místa.

Na 48 zahraničních trzích odstartoval Jurský svět: Zánik říše. Proč tak brzo, když Ameriku čekají dinosauři až ke konci června? Prý FIFA World Cup, sequelový potenciál k větším zahraničním tržbám a možná i menší strach ze Sola. Film utržil nakonec v první vlně 151 milionů dolarů.

Příští týden startuje v Číně a další týden ve Státech, takže Universal bohužel nemůže atakovat tehdejší globální rekord, který dala jednička Jurského světa s 525 miliony. Recenze jsou zatím spíše vlažné, takže nikdo asi nečeká opětovné rekordní tržby, každopádně 170milionová produkce může být spokojená. I 130milionový start v Americe, který se mimochodem předpovídal prvnímu dílu, udělá ze Zániku říše hit. Navíc Solo pohořel, takže konkurence nebude do Ant-Mana žádná. 

Zdroj: Forbes

« Předchozí kapitola

Ocean's Eight

08.06.2018 | USA
Krimi
Info o filmu

Galerie: 5

Box Office: Dinosauři a jejich parťačky | Fandíme filmu Box Office: Dinosauři a jejich parťačky | Fandíme filmu Box Office: Dinosauři a jejich parťačky | Fandíme filmu Box Office: Dinosauři a jejich parťačky | Fandíme filmu Box Office: Dinosauři a jejich parťačky | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest