Jurský park 4: Vrátí se přerostlé ještěrky i počtvrté?

Jurský park 4: Vrátí se přerostlé ještěrky i počtvrté? | Fandíme filmu
A zajímá to vůbec ještě někoho?

Psal se rok 1993, když do našich kin vtrhl nový projekt Stevena Spielberga, Jurský park. Úspěch byl velký a každý se rozplýval nad revolučními digitálními triky, které připravila proslulá firma ILM. Film byl samozřejmě nesmírně výdělečný (při rozpočtu 63 miliónů dolarů vydělal něco přes 900 miliónů) a každému bylo jasné, že vznikne pokračování. Toho jsme se dočkali o pět let později a natočil ho opět sám Spielberg. Od kritiků si ale neodneslo nikterak oslavné recenze a vydělalo o třetinu méně než jednička. Přesto studio Universal objednalo i třetí díl. U trojky se už došlo k výměně na režisérském postu - projektu se chopil Joe Johnston (Jumanji, Vlkodlak a především chystaný  Captain America).  Jednalo se o nejslabší film celé trilogie, který vydělal ještě o polovinu méně než dvojka a většina lidí si z něj dneska vybaví už jenom létající pterodaktyly.

I přes neúspěch třetího dílu Spielberg plánoval natáčení čtyřky. Na post režiséra opět počítal s Joem Johnstonem. V roce 2002 vznikl první nástřel scénáře a vypadalo to, že film bude uveden v létě 2005. Začátek natáčení se ale neustále odkládal, scénář se přepisoval, objevovaly se nejrůznější spekulace a celý projekt pomalu vyšuměl do ztracena. Letos se ale jako blesk z čistého nebe na internetu objevil natáčecí rozpis Universalu a na něm magické spojení „Jurský park 4.“ Bohužel se o pár dni později ukázalo, že šlo jen o kanadský žertík a dinosaurů chtivý diváci si o dalším filmu mohli nechat zdát.

 

Vznikne tedy čtyřka nebo ne?

Před týdnem přišel server The Hollywood Reporter se zajímavými novinkami. Spielbergovi se při práci na jeho novém televizním projektu Terra Nova (seriál o cestě časem do prehistorického období) začalo stýskat po dinosaurech a chtěl by je znovu uvést na velké plátno. Dokonce začal se scenáristou Markem Protosevichem (Já, legenda, Thor) probírat některé svoje představy. Jedno je tedy nejspíš jisté - Jurský park 4 není úplně mrtvý projekt a oba pánové se jej pokusí přivést do reality. Zájem by mělo určitě i studio Universal, které má v poslední době na úspěšné blockbustery celkem nouzi. Nicméně tu pokusy o natočení JP4 už byly a skutek zatím utek. Pokud se ale tentokrát něco změní, budeme u toho!

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest