Box Office: Povstání proti Black Pantherovi

Box Office: Povstání proti Black Pantherovi | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Pacific Rim sesadil Black Panthera, ale je vlastně čím se chlubit?

Hlavní novinkou víkendu je Pacific Rim: Povstání. Sequel megalomanské mlátičky mezi roboty a monstry ztratil Guillerma del Tora, ale zase dostal do hlavní role Johna Boyegu a odstartoval ve Státech s 28 miliony. Snímek tedy sesadil Black Panthera z první příčky kasovního žebříčku a na jeho místě je další blockbuster s černošským hercem v hlavní roli. To je pozitivum. Problém je, že jednička tehdy utržila 37 milionů za víkend a mluvili jsme o propadáku. Dvojka existuje jen proto, že film utržil stovku v Číně. No a když se podíváme do Číny, tak tam je samozřejmě situace o poznání lepší. Debut je 65 milionů a s dalšími menšími trhy jsme na globálním startu 150 mega.

Velká čísla jsou velká čísla a hlásání "sesadili jsme Black Panthera" je taky určitě dobré heslo pro marketing, každopádně film nemá kdovíjak skvostné recenze a ohlasy jsou relativně zlé jak v Americe, tak v Číně. I s menším rozpočtem 150 milionů to pořád nebude typický hit, který by v Universalu chtěli. Z Ameriky přijde maximálně 80 milionů, z Číny 130 mega. Produkční dům Legendary teď na druhou stranu alespoň o trochu líp ví, co dělat s Warcraftovskou sérií, jejíž první díl se taky zachránil především díky Číně.

Jediným jakžtakž úspěšným novým filmem víkendu je Psí ostrov, další indie animák od Wese Andersona (Fantastický pan Lišák). Film tentokrát startoval ve 27 kinech a s 1,57 milionem to bude pro Andersona jeden z nejlepších debutů. Není to taková pálka jako když Grandhotel Budapešť vytřískal ze čtyř kin 800 tisíc, ale i tak solidní start.

Psí ostrov není možná úplně animákem pro děti, a proto Paramount nasazuje Sherlocka Koumese neboli "Emoji ve filmu pro rok 2018". Gnomeo & Julie sice vytáhli z amerických kin 99 milionů, ale rozhodně nešlo o čísla, která startovala novou sérii. Na sedm let starý film si dnes asi málokdo vzpomene, ale sequel je tady tak či tak a debutuje s 10,6 miliony. Trojka tentokrát ne-e.

Sony čekali solidní tržby u Paul, Apostle of Christ, ve kterém se do křesťanského subžánru vrací James Caviezel (Umučení Krista). Co ale nečekali je studio Lionsgate, které ukradlo cílovku pro jejich hudební I Can Only Imagine. Svatý Pavel tak musí snést jen 5 milionů dolarů za víkend.

A poslední limitovaný film je experiment od Stevena Soderbergha s názvem Unsane natočený na iPhone. Ne úplně zážitek jaký asi diváci čekají v kinech. Navíc psychologické thrillery mají spíše lepší recenze než divácké ohlasy, každopádně Soderbergh stejně jako u Loganových parťáků razil distribuční strategii, kdy rozpočet zacelil prodejem distribučních práv do zahraničí. Těch 3,8 milionů za víkend je relativně rozumná tržba, už vzhledem k tomu, že rozpočet musel být miniaturní.

S 16,7 miliony za šestý víkend se Black Panther přehoupnul přes 631 milionů a stal se tak za A) pátým nejúspěšnějším filmem v Americe, a za B) nejúspěšnějším superhrdinou všech dob (pokud tržby konkurentů vezmeme bez inflace). Sesazení z první příčky Pacific Rimem ho tak asi moc nemrzí. Pokud to vezmeme s inflací, tak dnešních 638 milionů prvního Spider-Mana je samozřejmost, která se sfoukne tento týden. Temný rytíř s 684 miliony může být už problém a 705 přepočtených milionů prvních Avengers je už asi dost vzdálená meta. Ale nechme se od Black Panthera překvapit. Už teď poslední dobou ani nic jiného nedělá než že překvapuje. Globálně 1,37 miliardy, což znamená překročení Rychle a zběsile 8. Ryan Coogler se tím pádem stává nejúspěšnějším černošským režisérem v historii. A vedle toho také překonání Captaina Ameriky: Civil War a Iron Mana 3. Z Panthera je rázem třetí nejúspěšnější marvelovka na globálním trhu.

I Can Only Imagine stále vévodí křesťanským filmům a s propadem 21 procent a 13,8 miliony dosáhlo na 38 mega v Americe. Jinde ten film úspěšný nebude, protože jinde píseň I Can Only Imagine asi neznají, i tak ale hit od Lionsgate cílí na to, dostat se mezi nejvýdělečnější náboženské filmy všech dob. Kousky z poslední doby jako Zázraky z nebe, Válečný kabinet nebo Nebe existuje půjdou tímhle tempem rozhodně stranou. Tomb Raider ve Státech docela trpí, protože 10 milionů za druhý víkend a 42 mega za deset dní je opravdu nuda. Laru alespoň drží zbytek světa, kde už je nastřádáno 170 milionů včetně 69 mega z Číny. To film dostává na 212 mega, což znamená, že Alicia Vikander sundá brzy lukem konečné tržby Assassin's Creed. Uvidíme, co jí na to Michael Fassbender doma řekne.

Zdroj: Forbes

Sherlock Koumes

23.03.2018 | USA
Komedie, Animovaný, Fantasy, Rodinný, Mysteriózní, Romantický
Info o filmu

Galerie: 6

Box Office: Povstání proti Black Pantherovi | Fandíme filmu Box Office: Povstání proti Black Pantherovi | Fandíme filmu Box Office: Povstání proti Black Pantherovi | Fandíme filmu Box Office: Povstání proti Black Pantherovi | Fandíme filmu Box Office: Povstání proti Black Pantherovi | Fandíme filmu Box Office: Povstání proti Black Pantherovi | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest