New Gods: Ava DuVernay zfilmuje jeden z nejbizarnějších DC komiksů

New Gods: Ava DuVernay zfilmuje jeden z nejbizarnějších DC komiksů | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 7 obrázků
Objeví se ultimátní padouch Darkseid konečně na plátnech?

Ava DuVernay si udělala jméno historickým životopisem Selma a dokumentem 13th. Pak dostala velkofilmovou příležitost, jako první černoška (zároveň jako jedna z prvních žen a jedna z prvních černošských tvůrců) nafasovala rozpočet přes 100 milionů dolarů a prakticky volnou ruku při natáčení Disneyho rodinného sci-fi dobrodružství V pasti času. Snímek sklidil zdrcující recenze a ani v pokladnách kin o něj nebyl příliš velký zájem. Pozitivní je, že DuVernay neskončila na střídačce, ale okamžitě dostala příležitost znovu naskočit do hry.

Když se jí novináři při propagaci V pasti času ptali, zda by točila raději marvelovku nebo Star Wars film, odpověděla, že ani jedno. V té době zřejmě už věděla, že má na stole nabídku od konkurenčního Warneru. S DC Films se režisérka domluvila, že pro ně natočí New Gods, tedy komiksový příběh z hlubin vesmíru, který podle dostupných informací nebude žádným způsobem propojený s dosavadními filmy provázaného DC světa. Rozpočet by se znovu měl pohybovat kolem 100 milionů dolarů.

New Gods pojednávají o dvojici ras mimozemšťanů, které žijí na dvou protilehlých planetách. Na New Genesis žije mírumilovný národ pod vládou Nejvyššího otce, zatímco na planetě Apokolyps jako diktátor vládne Darkseid. S tím se dlouho počítalo jako s ultimátním padouchem celého provázaného světa DC a v Batman v Superman i v Justice League k němu dokonce směřuje několik odkazů. Nemáme nicméně žádné zprávy o tom, zda se postava v chystaném filmu objeví, popřípadě zda by alespoň ona měla nějakou návaznost na dosavadní DC filmy.

New Gods se inspirují do velké míry řeckou mytologií, jedná se skutečně o božská stvoření uvržená do antického dramatu. V 70. letech minulého století je stvořil Jack Kirby, který je zodpovědný například za Thorovy komiksy, které inspirovaly Thora: Ragnarok, takže si můžete udělat určitou vzdálenou představu o tom, jakým směrem by se mohl snímek vydat vizuálně.

Loni DuVernay na svém Twitteru zmínila, že její nejoblíbenější postavou je Big Barda, což je jedna z prvních plně emancipovaných komiksových hrdinek. Začínala jako padouch, sloužila v Darkseidově osobní stráži. Pak se ale zamilovala do Mr. Miraclea, z planety Apokolyps uprchla a postavila se na stranu dobra. Je tedy klidně možné, že se chystaný film zaměří primárně na ni.

Zdroje: Deadline, Ava DuVernay, Collider

Galerie: 8

New Gods: Ava DuVernay zfilmuje jeden z nejbizarnějších DC komiksů | Fandíme filmu New Gods: Ava DuVernay zfilmuje jeden z nejbizarnějších DC komiksů | Fandíme filmu New Gods: Ava DuVernay zfilmuje jeden z nejbizarnějších DC komiksů | Fandíme filmu New Gods: Ava DuVernay zfilmuje jeden z nejbizarnějších DC komiksů | Fandíme filmu New Gods: Ava DuVernay zfilmuje jeden z nejbizarnějších DC komiksů | Fandíme filmu New Gods: Ava DuVernay zfilmuje jeden z nejbizarnějších DC komiksů | Fandíme filmu New Gods: Ava DuVernay zfilmuje jeden z nejbizarnějších DC komiksů | Fandíme filmu New Gods: Ava DuVernay zfilmuje jeden z nejbizarnějších DC komiksů | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest