Taking Flight: Madonna zrežíruje celovečerní životopis

Taking Flight: Madonna zrežíruje celovečerní životopis | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Hvězda pop music se ve svém volném čase věnuje sirotkům a spojí s nimi také svůj chystaný filmový počin.

Doslova před pár dny prosákla na veřejnost zajímavá novinka. Žijící legenda americké populární hudby zpěvačka Madonna se po sedmi letech vrací do pozice režisérky a natočí pod záštitou studia MGM svůj třetí celovečerní hraný film s názvem Taking Flight. Bude se jednat o adaptaci knihy Taking Flight: From War Orphan to Star Ballerina, což je úspěšná autobiografie afro-americké baletní tanečnice Michaely DePrince. Produkce snímku podle zástupců studia začala už v roce 2015, kdy MGM koupilo práva na zfilmování tohoto bestselleru. Scénář Madonně napíše Camilla Blackett, která dosud pracovala výhradně pro televizi (seriál Nová holka).

Dnes třiadvacetiletá Michaela DePrince patří k nejtalentovanějším a nejslavnějším primabalerínám na světě. Své dětství ovšem strávila v sirotčinci v západoafrickém státě Sierra Leone, velmi chudé zemi, v dané době navíc postižené krutou občanskou válkou. Michaelina matka podlehla hladomoru a samotná dívka byla rovněž šikanována kvůli své vrozené kožní poruše. Nakonec se jí však podařilo uprchnout do USA, kde nešťastné dítě adoptoval americký židovský pár a umožnil malé Michaele stát se profesionální baletkou. Právě tento její příběh má vyprávět chystaný film. „Michaelina životní dráha mě hluboce zasáhla jako umělkyni i aktivistku,“ nechala se slyšet režisérka snímku.

Madonna se podobným tématům věnuje dlouhodobě. V roce 2008 režírovala dokument Jsem díky vám, pojednávající o sirotcích v africkém státě Malawi a výrazně se také angažuje v řadě charitativních sbírek a organizací. Na druhé straně, ve filmovém průmyslu devětapadesátiletá zpěvačka mnoho velkých úspěchů zatím neposbírala, a tak těžko říct, jak celý projekt ve finále dopadne. Herecké obsazení a datum premiéry zůstává neznámé.

Na závěr trailer na Jsem díky vám:

Zdroje: Flickr, Variety, Michaela DePrince

Galerie: 5

Taking Flight: Madonna zrežíruje celovečerní životopis | Fandíme filmu Taking Flight: Madonna zrežíruje celovečerní životopis | Fandíme filmu Taking Flight: Madonna zrežíruje celovečerní životopis | Fandíme filmu Taking Flight: Madonna zrežíruje celovečerní životopis | Fandíme filmu Taking Flight: Madonna zrežíruje celovečerní životopis | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest