Co chystá do budoucna Derek Cianfrance

Co chystá do budoucna Derek Cianfrance | Fandíme filmu
Režisér Blue Valentine a Za borovicovým hájem má rozdělané hned tři další projekty. Mezi nimi i adaptaci komiksu o úchylných klaunech.

Na nedostatek pracovního vytížení si v následujících měsících rozhodně nebude moci stěžovat Derek Cianfrance. Jméno muže, který se zapsal do povědomí diváků filmy Blue Valentine nebo Za borovicovým hájem, bylo v posledních týdnech skloňováno v souvislosti hned s trojicí nových projektů. Pojďme si postupně rozebrat, na co přesně se můžeme v blízké budoucnosti těšit.

Pokud vám stačí malý rozpočet, lze v dnešní liberální době sehnat peníze prakticky na jakýkoliv náměť, byť by byl sebeprapodivnější. Přesně do této kategorie spadá nová komiksová adaptace Beautiful Stories for Ugly Children. Sešit z dílny DC Universe v podstatě sleduje čtveřici opilých klaunů, která se vypraví na road trip poté, co jeden z nich podpálí jejich cirkus. Komiks rozhodně není pro slabé povahy. Nebezpečná a ničím nekontrolovaná skupina si svou jízdu náležitě užívá a mezi její speciality patří krádeže aut a únosy žen. Projektu bez data premiéry se už stihl upsat Ben Mendelsohn, kterého si můžete pamatovat např. z Temného Rytíře nebo Killing Them Softly.

Úplně jinou výzvou bude sportovní drama ESPN: Those Guys Have All the Fun. Na motivy stejnojmenné knihy od Jamese Andrewa Millera, mapující vznik a historii televizního sportovního impéria a lidí, kteří s ním spojili svůj osud. Americká kabelová stanice ESPN začínala jako lokální televize přenášející sportovní přenosy na konci 70. let a v současné době patří mezi nejúspěšnější kabelové stanice na světě. Kniha se skládá z několika stovek interview s nejvýznamnějšími osobnostmi televize, doplněné o komentáře slavných atletů. Bude zajímavé sledovat, jak si z takto komplexní látkou Derek poradí. Poskládat ucelený a souvislý příběh na základě celé řady výpovědí, bude náročný úkol, především pro někoho, jehož filmy často sledují pouze omezený počet postav.

Posledním filmem bude adaptace loni vydaného románu od M.L. Stedmana The Light Between Oceans. Svět mladého manželského páru žijícího v odlehlé části Austrálie se změní v okamžiku, kdy moře vyplaví na souš člun s mrtvým tělem a žijícím novorozencem. Pár se rozhodně dítě vychovat. A právě The Light Between Oceans se zdá být nejblíže realizaci. Na internetu se již objevily spekulace o zapojení Ryana Goslinga, který si zahrál v obou předchozích Cianfraneových filmech. Produkovat bude David Heyman pod hlavičkou Spielbergových DreamWorks Pictures.

Zdroje: The Q & A with Jeff Goldsmith, The Wrap, Collider

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest