Tessa Thompson: Marvel chce mít ženy v popředí příští fáze

Tessa Thompson: Marvel chce mít ženy v popředí příští fáze | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Tessa Thompson dál oroduje za dámskou Marvel týmovku, šéf Kevin Feige dál není proti.

Na podzim vzbudila Tessa Thompson rozruch, když prozradila, že společně s dalšími herečkami z Marvel Universe na studio tlačí, aby připravilo dámskou týmovku. Teď se téma jako bumerang vrací. V aktuálním interview herečka uvedla, že sice nemá vliv na to, jak se studio rozhodne, ale může říct, že je Marvel hodně kolaborativní a baví se se svými zaměstnanci o tom, co by je lákalo dělat dál. Myšlenka dámské týmovky se podle Thompson šéfovi Marvelu (Kevinu Feigemu) líbí a už na příkladu její Valkýry z Thora: Ragnarok nebo na příkladu hrdinek z Black Panthera je vidět, že se ženské postavy dostávají do popředí. Studio chystá filmy s Captain Marvel a Black Widow, takže zájem mít ženy v čele další fáze tu určitě je. Podle Tessy nic není definitivní, ale cítí naději.

Kevin Feige v separátním rozhovoru uvedl, že když viděl společně s běžným publikem Black Panthera, tak z divácké reakce na akční scény s ženskými hrdinkami šlo vyčíst, že natočit čistě dámský projekt by skutečně nebyl problém. Když se jej reportér zeptal na to, zda uvidíme Tessu Thomspon v samostatném filmu, tak odpověděl, že otázkou je pouze to, kdy ji uvidíme a jakým způsobem. Úspěch současných marvelovek podle něj boří mýty o tom, jaké filmy mezinárodní publikum chce nebo nechce vidět, takže stačí tyhle pověry neposlouchat a vyvrátit je v praxi.

Feige znovu potvrdil, že většinu ženských hrdinek uvidíme v Infinity War, a pokud všechny přežijí, bude i nadále z čeho vybírat. Vzpomínejte s námi, postupně se u Marvelu představily Pepper Potts (Gwyneth Paltrow), Black Widow (Scarlett Johansson), Betty Ross (Liv Tyler), Jane Foster (Natalie Portman), Lady Sif (Jamie Alexander) Maria Hill (Cobie Smulders), Agentka 13 (Emily VanCamp), Scarlet Witch (Elizabeth Olsen), Gamora (Zoe Saldana), Nebula (Karen Gillan), Wasp (Evangeline Lilly), Mantis (Pom Klementieff), Valkyrie (Tessa Thompson), Nakia (Lupita Nyong'o), Shuri (Letitia Wright) a Okoye (Danai Gurira).

A to vybíráme jen ty výraznější, které se v komiksové předloze dostaly do nějakých akčních situací. Do budoucna potkáme ještě minimálně Captain Marvel (Brie Larson) a její parťačku (DeWanda Wise). Další dámy jistě budou přibývat, z těch nejvýraznějších Marvelu stále chybí například Spider-Woman a She-Hulk. Stále není zřejmé, jak moc budou se světem Marvelu spojené filmy od Sony (tam se už teď chystá snímek s hned několika hrdinkami v čele – Silver & Black) a do budoucna by měl Marvel do svých rukou získat také všechny X-Menky.

Můžeme se bavit o tom, zda je navyšování ženských hrdinek přirozeným vývojem, uvolňováním přísných kreativních otěží anebo čistě marketingové rozhodnutí, které se snaží ukojit poptávku. Ve finále je to ale vlastně celkem jedno, důležité je, že nás do budoucna čeká rozmanitější filmová nabídka, která umožní komiksovým filmům ukázat něco zase trochu jiného a nezevšednět.

Zdroje: Vulture I, II, IGN

Galerie: 3

Tessa Thompson: Marvel chce mít ženy v popředí příští fáze | Fandíme filmu Tessa Thompson: Marvel chce mít ženy v popředí příští fáze | Fandíme filmu Tessa Thompson: Marvel chce mít ženy v popředí příští fáze | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest