Lobo: Michael Bay nechce obří 200milionový rozpočet

Lobo: Michael Bay nechce obří 200milionový rozpočet | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Scenárista Jason Fuchs mluví o tom, jak by chtěl film pojmout.

Zhruba před týdnem jsme vás informovali o tom, že studio Warner stojí o to, aby Michael Bay zrežíroval filmovou adaptaci komiksového Loba. Už od počátku se mluvilo o tom, že Bay požaduje přepsání scénáře, pokud by měl o nabídce vůbec zažít uvažovat, a později se ukázalo, co přesně mu vadí. V současnosti je film napsaný tak, že by stál přes 200 milionů dolarů. A tahle částka se ani studiu ani Bayovi nelíbí. Což je pochopitelné. Pokud má být Lobo mládeži nepřístupná, necenzurovaná zábava, tak jako předloha, tak je dvousetmilionový rozpočet příliš riskantní investicí a bude třeba jej srazit tak na půlku. A i kdyby studio chtělo drsnému hrdinovi obrousit hrany, tak je takhle velký rozpočet u neprověřené postavy stále honě vysoký. Na režiséra by byl kladen větší tlak a pravděpodobně by byl pod větším dozorem. Nižší rozpočet mu může rozvázat ruce.

A jaké má vůbec scenárista Jason Fuchs (Wonder Woman, Pan, Doba ledová 4) s látkou úmysly? V rozhovoru řekl, že chce být věrný předloze. Chtěl by vycházet především z pojetí, jaké měl antihrdina v rukou svých tvůrců, Keitha Giffena a Alana Granta. Ti Loba stvořili v 80. letech jako čistokrevného záporáka a později z něj udělali populárního antihrdinu. Původně měl být satirou na drsné a temné marvelovské hrdiny, jako byli v té době Wolverine, Punisher nebo Cable, nicméně příznivci právě takových postav si Loba oblíbili paradoxně nejvíc a na nějaký čas se z něj stala jedna z nejpopulárnějších DC postav 90. let minulého století.

V komiksech je Lobo dvoumetrový modrý (někdy bílý) motherfucker, který má dlouhé háro, vytuněného mezihvězdného čopra, titanový řetěz kolem zápěstí, make-up jako Kissáci a živí se jako ten nejdrsnější lovec odměn pod jakýmkoliv sluncem. Postava vznikla v osmdesátých letech jako klasický záporák, ale v devadesátých letech dostal Lobo vlastní řadu jako antihrdina a stal se jednou z nejpopulárnějších postav dekády. Autoři Roger Slifer a Keith Giffen a s ním přišli jako se satirou na anti-hrdiny od Marvelu, jako jsou Wolverine, Punisher nebo Deadpool a úspěšně v sérii parodovali aktuální komiksové trendy. Nicméně co si budeme povídat, nejdůležitějším zdrojem úspěchu byly hlášky, sprostá mluva, určitá perverze a obrovské množství násilí.

Zdroje: LRM, THR

Galerie: 4

Lobo: Michael Bay nechce obří 200milionový rozpočet | Fandíme filmu Lobo: Michael Bay nechce obří 200milionový rozpočet | Fandíme filmu Lobo: Michael Bay nechce obří 200milionový rozpočet | Fandíme filmu Lobo: Michael Bay nechce obří 200milionový rozpočet | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest