All You Need Is Kill: Tom Cruise jako voják s nekonečnem životů

All You Need Is Kill: Tom Cruise jako voják s nekonečnem životů | Fandíme filmu
Tom Cruise bude prožívat znovu a znovu jeden den ve válce s mimozemšťany.

Když jsme vám před časem přinesli souhrnný článek o filmech, které v nejbližší budoucnosti chystá Tom Cruise, slíbili jsme vám, že se na ně také postupně podíváme zblízka. Dnes je na řadě adaptace sci-fi románu All You Need Is Kill (K životu ti stačí zabíjet), která by se do kin nakonec mohla podívat pod změněným názvem We Mortals Are (Smrtelníky jsme). Scénář studio Warner koupilo před dvěma lety a pravděpodobně v něj vkládá velkou důvěru, protože za práva bylo ochotné zaplatit rovnou tři miliony dolarů (to je u práv na zfilmování románů dost).

Samotná předloha je přirovnávána ke kombinaci Na Hromnice o den víceHvězdnou pěchotou, popřípadě k akční videohře. Příběh totiž vypráví o nezkušeném vojákovi, který během mimozemské invaze zahyne v bojích, ale protože den své smrti prožívá znovu a znovu, postupně se jeho bojové schopnosti zlepšují – podobně, jako když ve videohře hrajete jednu úroveň pořád dokola a dokola. Vše se změní při stopadesátém osmém cyklu, když se na bojišti zjeví proslulá Bitch of War (Válečná mrcha) a hrdinovy by se snad mohl z nepřetržitého koloběhu konečně dostat.

V předloze byl hrdina záměrně hodně mladý, aby jeho počáteční nezkušenost vynikla, ale protože rozpočet filmu pravděpodobně překročí 150 milionů dolarů, potřeboval Warner do hlavní role nějakou hvězdu, a tak byl scénář patřičně upraven pro výrazně staršího Toma Cruise. Bitch of War (označovano také Valkyrie One) si zahraje Emily Blunt (Správci osudu, Looper), v blíže nespecifikované roli by dvojici mohl doplnit rapper T.I.  (Americký gangster), první verzi scénáře napsal podle předlohy Hiroshiho Sakurazaky nováček Dante Harper, druhou pak Joby Harold, který se také doposud nijak výrazně neprosadil. Režírovat bude Doug Liman, což není v žádném případě břídil, jeho Agent bez minulosti je povedený thriller i ve srovnání s pozdějšími díly od Paula Greengrase, ale na druhou stranu už Liman kromě prvního Bournea žádný vyloženě skvělý film nenatočil a nikde není psáno, že se mu forma vrátí právě v případě All You Need Is Kill. Natáčení by mělo začít na podzim, až Cruise dotočí sci-fi Oblivion.

Zdroje: Deadline, Variety, Variety II, Collider, Forbes

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest