Tom Cruise: Hvězda stoupá opět vzhůru

Tom Cruise: Hvězda stoupá opět vzhůru | Fandíme filmu
Cruise má po šušších letech opět narvaný diář. Chystá na nás remake Sedmi statečných, týmovku s Robertem Downeym Jr. a další lahůdky.

Po tom, co Tom Cruise začal až příliš mluvit o scientologii, choval se divně ke svojí ženě, v talk show Oprah Winfrey hopkal po gauči a od Mission Impossible 3 se mu vyhýbaly vyložené hity, měla ho řada diváků za odepsaného. Jenže časy hojnosti se vrátily. Už na přelomu letošního roku bylo evidentní, že se z Mission Impossible 4 stane Tomův nejúspěšnější film jeho kariéry a to tehdy ještě málo kdo tušil, že má před sebou celou řadu dalších zajímavých projektů.

Už letos v létě Toma uvidíme jako Rockovou legendu v muzikálu Rock of Ages, těsně po novém roce si ho dáme v adaptaci drsné kriminálky Lee Childa One Shot, s režisérem Trona natáčí epickou sci-fi Oblivion (premiéra v dubnu) a pak se s Dougem Limanem (první Bourne, Pán a paní Smithovi) pustí do další sci-fi, s líbivým názvem All You Need Is Kill. O všech filmech čekejte dříve či později podrobnější články, ale teď už k jádru dnešní novinky. K čerstvě ohlášenému remaku Sedmi statečných.

Ten by chtělo připravit studio MGM, které se na remaky v poslední době jaksi specializuje, viz RoboCop, Carrie, Poltergeist a sám Cruise prý o remake jeví už delší dobu zájem. Jen vzhledem k jeho vytíženosti není příliš jasné, kdy na Statečné dojde. Prozatím prý MGM v tichosti hledá scenáristu. Původní film, který je samotný remakem japonského snímku Sedm samurajů, asi netřeba dlouho představovat: Vesnice chudých rolníků si najme sedmero pistolníků, kteří je mají ochránit před pravidelnými nájezdy banditů. Na původní verzi bylo zajímavé také to, že si v ní zahrál slušný herecký all-star tým. Jména jako Yul Brynner, Steve McQueen, Charles Bronson, James Coburn nebo Eli Wallach jsou jistě známá i dnešním divákům. Bude zajímavé sledovat, jestli k remaku MGM přistoupí obdobně, anebo Cruise obklopí méně známými herci.

O další zajímavé nabídce pro Cruise jsme se dozvěděli přesně před týdnem. Warneři chystají akční komedii o hodně neoblíbeném bývalém americkém prezidentovi a jeho zaníceném osobním strážci s názvem El Presidente. Scénář napsal Dan Goor (Parks and Recreations), režírovat by měl Jay Roach (Fotr je Lotr, Austin Powers, Campaign) a do dvou hlavních rolí by studio chtělo Toma Cruise a Roberta Downeyho Jr.! Nevím jak vám, ale mě to zní jako základ pro potenciální hit.

Ale to pořád není všechno. Někde ve hvězdách se vznáší Top Gun 2, nedávno jsme vás informovali o tom, že by si Tomík měl zahrát v rebootu Van Helsinga, už dlouho se spekuluje o samostatném filmu s Lese Grossmana z Tropic Thunder a Clint Eastwood by Toma rád obsadil do svého muzikálu A Star Is Born, inspirovaného Kurtem Cobainem. Zkrátka je evidentní, že Tom Cruise je zpátky v plné síle, má nabitý diář a po dokončení All You Need Is Kill je jeho budoucnost proklatě nejistá.

Zdroje: Variety, Vulture

Sedm statečných

23.09.2016 | USA
Akční, Dobrodružný, Western
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest