Slaughterhouse Rulez: Pegg, Frost a krvavý školní rok

Slaughterhouse Rulez: Pegg, Frost a krvavý školní rok | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Dva kamarádi se opět potkají před kamerou, v jakési hororové variaci na Harryho Pottera. Jaké jsou jejich další plány na filmovém poli?

Vzájemná spolupráce je věc, která jde těmto mužům dlouhá léta od ruky. Přátelskou chemii je vždy znát a důkazem za všechny je „Cornettová trilogie“ složená ze Soumraku mrtvých, Jednotky příliš rychlého nasazení a U Konce světa. No a v tomto roku se nám Simon Pegg a Nick Frost představí bok po boku v hororově-komediálním snímku Slaughterhouse Rulez. Film má plánovanou premiéru na 7. 9. 2018.

Film režíruje Crispian Mills, se kterým Pegg spolupracoval na ulítlém nízkorozpočtovém snímku A Fantastic Fear of Everything. Tak jako tehdy, i teď Mills napsal scénář. S tím mu pomohl neoťukaný scénárista Henry Fitzherbert. V obsazení je to se jmény už veselejší. Vedle dua Pegg a Frost se nechal k filmu přizvat Michael Sheen, talentovaný Finn Cole (Gangy z Birminghamu), nebo Asa Butterfield.

Děj filmu zní zajímavě a je cítitit bláznivostí a tvůrčí svobodou. Posuďte sami: Film nás přivítá v elitní internátní škole, kde jsou kluci a dívky vychováváni k síle a velikosti. Hrdina příběhu, naivní Don Wallace, nový hoch ze skromných poměrů, je přinucen se prodrat záhadným a sadistickým světem pravidel a rituálů. Záleží zde na postavení, které je agresivně vynucováno. Avšak tento svět se má otřást v základech. Doslova. Hlubinná těžba v nedalekých lesích způsobí seismické záchvěvy, záhadný propady půdy a vypustí tak na povrch nepopsatelnou hrůzu. Na škole bude rychle nastolena nová hierarchie v krvavém boji o přežití. No tak jo!

Kromě prvního filmového přírůstku se oba aktéři nově vytvořeného produkčního domu Stolen Picture koukají i dál do budoucnosti. Pro server Variety mluvili o nedávných projektech a nastínili představy pro směrování své tvůrčí činnosti. Slaughterhouse Rulez označil Simon Pegg za velmi satirické vyobrazení rozprodávání Británie. Herci také prozradili, že vývojem si prochází i další náměty a to nejen na filmovém poli. Především však řekli, že se odprošťují od dosavadních závazků, čím naráží na velkorozpočtové trháky posledních let. Teď se oba těší na skromné projekty a kreativní kontrolu. „Je to obchod. Radši budu mít mnohem míň peněz a udělám film nebo seriál, u kterého se budu bavit, než se hnát milionem procesů a přes lidi které neznáte a po tvůrčí stránce nerespektujete,“ řekl Nick Frost na účet obrovských produkcí.

Rozhodně silná slova nepřímo potvrdil i jeho kolega: „Máme už dlouhou dobu jeden nápad, chystáme se dát tomu hrubé kontury, pak improvizovat a udělat něco mnohem uvolněnějšího, než když jsme dělali s Edgarem [Wrightem]… kde všechno bylo tak precizní.“ Kromě jiného dvojice uvedla, že časem by celou jejich činnost mohla pokrývat výhradně jejich nová společnost. Dvojice má za léta vypěstovaný osobitý filmový projev a já jejich iniciativu, pokračovat v tom, na co své diváky učí již od devadesátých let, s nadšením vítám. 

Co říkáte na blížící se hrozbu z podsvětí v novém filmu? A co na směr, kterým se dva talentovaní komici chtějí vydat? Není podle vás třeba ta Wrightova preciznost to, co nakonec ze zmíněné trojice filmů udělalo takové pecky? 

Zdroje: Deadline, Variety

Galerie: 6

Slaughterhouse Rulez: Pegg, Frost a krvavý školní rok | Fandíme filmu Slaughterhouse Rulez: Pegg, Frost a krvavý školní rok | Fandíme filmu Slaughterhouse Rulez: Pegg, Frost a krvavý školní rok | Fandíme filmu Slaughterhouse Rulez: Pegg, Frost a krvavý školní rok | Fandíme filmu Slaughterhouse Rulez: Pegg, Frost a krvavý školní rok | Fandíme filmu Slaughterhouse Rulez: Pegg, Frost a krvavý školní rok | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest