U konce světa: První zahraniční recenze

U konce světa: První zahraniční recenze | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Jak se povedl nejnovější film tria Wright, Pegg, Frost? K zahraničním ohlasům přidáváme nejnovější videa a plakáty.

The World’s Ends (česky U konce světa) komediálního tria Edgar Wright, Simon Pegg a Nick Frost vstoupí do českých a slovenských luhů a hájů 5. 9., ale už teď se zjevily první zahraniční recenze. Z nich jsme se pokusili vytáhnout to nejzajímavější a díky tomu si tak můžete o filmu udělat jasnější obrázek. Podařilo se tvůrcům završit důstojně cornettovou trilogii nebo se snad jedná o nejslabší díl?

Zahraniční kolegové často podotýkají, že film nedokáže získat divákovy sympatie hned zkraje a zpočátku má pomalejší tempo. Podle některých má také The World’s End poněkud odlišný tón než předchozí dva filmy, takže na fanoušky může působit nečekaně a nezvykle. I když si prý užijeme řadu verbálních vtipů, komediálních situací, vychvalovaného soundtracku a dokonce i fantastické vizuální akční scény, dokáže se snímek spolu s nostalgickým vzpomínáním hrdinů na staré časy naladit i na pochmurnější notu. Co se týče hereckého obsazení, tak to prý nemá chybu, i když se sem tam objeví tvrzení, že jednotlivé postavy nemají hloubku. Přesto by jako emocionální jádro filmu měl sloužit vztah Andyho (Frost) a v minulosti zaseknutého Garyho (Pegg). U konce světa nabídne i odkazy na nejrůznější sci-fi klasiky typu Věc nebo Stepfordské paničky.

Film je popisován jako směsice komedie s prvky pesimismu a dramatu. Nicméně pořád je tam jasně identifikovatelný tvůrčí rukopis Wrighta, Pegga a Frosta a to je dle mého názoru hodně dobře. Na Rotten Tomatoes má film prozatím krásných 100% (z devíti recenzí). Na úplný závěr si můžete přehrát další trailer, kde však nové sekvence nejsou, zato v úvodu jsou krátce připomenuty tituly Shaun of the Dead a Hot Fuzz. Dále na vás čeká fiktivní video, které vás zve do městečka hlavních hrdinů, tv spot a dvě featuretty. Galerie tentokrát zahrnuje pět plakátů filmových hospůdek.

U konce světa: Nejnovější videa

Galerie: 5

U konce světa: První zahraniční recenze | Fandíme filmu U konce světa: První zahraniční recenze | Fandíme filmu U konce světa: První zahraniční recenze | Fandíme filmu U konce světa: První zahraniční recenze | Fandíme filmu U konce světa: První zahraniční recenze | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest