New Mutants: Proč byli skoro o rok odloženi?

New Mutants: Proč byli skoro o rok odloženi? | Fandíme filmu
20th Century Studios
Zobrazit další 1 obrázek
Studio Fox přesunulo premiéry řady X-Men filmů. Nejpodivněji působí téměř roční odsunutí prakticky hotových X-Men: New Mutants.

X-Men: New Mutants jsme měli vidět už za pár měsíců – letos v dubnu. Nakonec se ale film dočkal zásadního odkladu. Uvidíme jej až 22. 2. 2019. A to přesto, že reklamní kampaň už byla v plném proudu a neslyšeli jsme nic o tom, že by projekt měl mít jakékoliv potíže.

O důvodech můžeme spekulovat. Došlo k odsunu proto, že studio Fox znovu zastavilo přípravy Gambita a tudíž chce mít příští rok nějakou komiksovku v záloze, kdyby se Gambita skutečně opět nepodařilo začít v dohledné době natáčet? Popřípadě se objevily zákulisní zprávy, podle kterých chce studio ještě výrazněji posílit hororové elementy snímku. Na to by asi nebylo potřeba dalších deset měsíců, nicméně nelze vyloučit, že dřív zkrátka nebyl volný žádný atraktivní termín, do kterého by se úpravy stačily dokončit.

A pak samozřejmě můžeme spekulovat o tom, jestli v posunu nemůže mít nějakým způsobem prsty Disney, který nedávno Fox koupil. Oficiálně jsou sice obě studia stále samostatná, nicméně kdo ví, co se děje v zákulisí. Zajímavou nepotvrzenou informaci přinesl také šéfredaktor Tracking-Boardu. Ten zaslechl, že až Disney koupí Fox, mohl by pokračování New Mutants přesunout na svou streamingovou službu. Netflix už běžně filmy určené čistě pro VOD vyrábí a slaví se svou strategií úspěch a zrovna New Mutants jsou skutečně látkou, která si žádá podstatně menší rozpočet než je u běžných X-Men filmů zvykem. Uvidíme, jestli se v budoucnu o celé situaci dozvíme cokoliv bližšího.

Na závěr přidáváme ještě jedno promo video a novou fotku do galerie. K té režisér Josh Boone dodal: „Tyhle děcka nějací X-Meni vůbec nezajímají. Jsou úplně v háji, staly se jim strašné věci a snaží se nějak dostat z hrozné situace, ve které jsou. Snažili jsme se ubrat [na komiksovosti] a postavit film na postavách a hereckých výkonech. Víc se držet při zemi a natočit uvěřitelnější film, než kdy X-Meni byli“.

X-Men: New Mutants vycházejí ze stejnojmenné série z 80. let minulého století. Soustředí se na skupinu mladších mutantů, kteří se teprve vyrovnávají se svými schopnostmi a jsou proti své vůli drženi na vládní základně. V hlavních rolích byli dosud obsazeni Maisie Williams, Anya Taylor-Joy, Blu Hunt, Charlie Heaton a Henry Zaga.  Režíruje Josh Boone, který napsal scénář společně s Knatem Gwaltneym, Scottem Neustadterem a Michaelem H. Weberem. Produkuje Simon Kinberg. Datum premiéry je stanovené na 13.4. 2018.

Zdroje: USA Today, Meet The Movie Press, Tracking Board, The Wrap

Noví mutanti

28.08.2020 | USA
Akční, Sci-Fi
Info o filmu

Galerie: 2

New Mutants: Proč byli skoro o rok odloženi? | Fandíme filmu New Mutants: Proč byli skoro o rok odloženi? | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest