Warner: Přestáváme kopírovat Marvel, přestává rozhodovat komise

Warner: Přestáváme kopírovat Marvel, přestává rozhodovat komise | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Studio Warner Bros. mění svoje vedení, nechce dál kráčet ve stopách Disneyho, ale raději se spolehne na své přednosti.

Není to tak dávno, co jsme vás informovali o tom, že DC Films mění vedení. Změny teď probíhají také v samotném Warneru, studiu, které DC Films vlastní. Předseda a CEO Kevin Tsujihara bude víc cestovat po světě a dohlížet na mezinárodní byznys a přenechá volnější ruce Tobymu Emmerichovi, jenž vedle pozice šéfa pro vývoj obsahu bude držet celou řadu dalších titulů, které mu dají nad produkcí studia daleko větší vliv. Obecně by měl mít Emmerich "právo projekty schvalovat" a Tsujihara "právo projekty zastavovat". Dlouholetá šéfka marketingu a distribuce Sue Kroll byla odvolána a její povinnosti přebere dvojice Blair Rich, Ron Sanders.

Objevilo se obvinění, že Kroll nenáviděla superhrdinské filmy, ta to však odmítá. Kroll podle The Wrapu byla součástí komise, která poslední dva roky schvalovala filmy, tohle privilegium teď přechází čistě na Emmericha. Obecně se celý Warner snaží zeštíhlit nejužší vedení, zefektivnit jej, přimět jej k těsnější spolupráci. Marketing a distribuce pro kina a domácí video budou do budoucna daleko víc provázané a marketing se má vyvarovat předchozím botám. Insideři se například domnívají, že bylo naprosto nesmyslné schovávat Supermana a Henryho Cavilla při propagaci Justice League, když stejně každý věděl, že ve filmu chybět nebude.

A hlavní úkol pro povýšeného Emmericha? Má dopomoci DC filmům, aby našly svou vlastní identitu a přestaly se snažit o kopírování Marvelu. Tsujihara dodává: „Warner musí dál dělat to, co dělal vždycky: Připravovat tu největší a nejrozmanitější nabídku ve filmovém průmyslu. Nemůžeme dělat to, co udělal Disney. Pro ně to funguje skvěle, ale my jsme jiní. Musíme nadále vytvářet vyváženou nabídku filmů všech druhů a žánrů“.

Warner stále stojí před definitivním provázáním s firmou AT&T (zdržují jej úřady), která multimediálního giganta koupila za 84 miliard dolarů, takže se špičky studia chtějí předvést, aby si svoje pozice udržely i v momentě, kdy dostanou nové nadřízené.

Zdroje: The Wrap, Variety, Deadline

Galerie: 6

Warner: Přestáváme kopírovat Marvel, přestává rozhodovat komise | Fandíme filmu Warner: Přestáváme kopírovat Marvel, přestává rozhodovat komise | Fandíme filmu Warner: Přestáváme kopírovat Marvel, přestává rozhodovat komise | Fandíme filmu Warner: Přestáváme kopírovat Marvel, přestává rozhodovat komise | Fandíme filmu Warner: Přestáváme kopírovat Marvel, přestává rozhodovat komise | Fandíme filmu Warner: Přestáváme kopírovat Marvel, přestává rozhodovat komise | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest