Box Office: První víkend 2018 a Poslední klíč

Box Office: První víkend 2018 a Poslední klíč | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Insidious je stále silná hororová série, zatímco Star Wars jsou v Číně propadák.

První víkend roku 2018 můžeme nakopnout hororem. Už to tak bývá, že studia v lednu nasazují většinou hororová béčka. Blumhouse se tedy vytasil se čtvrtým Insidious s podtitulem Poslední klíč. V prequelu série se hlavní role zhostila vymítačka Lin Shaye a zřejmě to měl být poslední díl. Kvalita tedy není kdovíjaká, ale čtyřka stejně utržila 29 milionů, tedy víc než trojka, a pátý díl nás tak asi nemine. Není se moc čemu divit, protože pořádný horor tu nebyl už od října, kdy taktéž Blumhouse nasadili Všechno nejhorší (při 5milionovém rozpočtu 115 mega globálně). Insidious stál tentokrát desítku, vyděláno tedy je.

Zbývající novinky jsou hlavně rozšířeními. Velká hra od Aarona Sorkina s Jessicou Chastain, coby pokerovou mafiánkou, se konečně dostala do nějakých 1600 kin a utržila solidních 7 milionů. Film má už z Ameriky 14 mega a drží se hlavně díky silným ohlasům a oscarovému potenciálu. Ne tak výrazný nárůst má Nejtemnější hodina, životopis o Winstonovi Churchillovi s Garym Oldmanem. Ze 1700 kin 6,3 milionů a 28 mega prozatím z Ameriky. Já, Tonya zabruslila do 242 kin a má odsud 2,2 miliony a pětku z Ameriky.

Trochu se osmělují Akta Pentagon od Spielberga, která jsou zatím ve 36 kinech a s přírůstkem 1,7 milionu už mají necelou čtyřku. Nit z přízraků má ze šesti kin 245 000 dolarů a je zatím těsně pod milionem. Oba filmy čeká nadcházející víkendy zkouška v širokém nasazení, tak uvidíme, jak přitažlivé pro mainstream jsou.

Star Wars: Poslední z Jediů mají ve čtvrtém víkendu 23,6 milionů a s 55% propadem jsou na identické cestě jako Rogue One. Otázkou je, jestli by na tom film nebyl lépe, kdyby ho tak neotravovalo Jumanji, každopádně 572 milionů po 24 dnech promítání v Americe není rozhodně špatné. Globálně jsme na na 1 miliardě a 205 milionech, což bude příští víkend znamenat "nejúspěšnější film uvedený v roce 2017". Žádnou zásluhu na tom ale nebude mít Čína, kde film nepřekvapivě pohořel s 28 miliony a ještě se tam o něm prý mluví dost negativně. 

A co tedy Jumanji: Vítejte v džungli? Potřetí jednička víkendu, tentokrát s 36 miliony dolary. Film je na 244 milionech v Americe a až překoná 257 milionů Amazing Spider-Mana, půjde o šestý nejúspěšnější film od Sony za Skyfallem a ostatními Spider-Many. Uvidíme, jestli film nepůjde výrazně přes 300 mega a nebude atakovat top trojku. Komedie stála 90 mega a už překročila půl miliardu (519 milionů přesně) celosvětově. 

Největší showman se stále drží dobře a ačkoli je ve třetím týdnu promítání, ten první by se skoro nedal počítat. Muzikál je na 13,8 milionech a bude z něj jedna z největších vánočních trvalek. V Americe jsme na 77 milionech a ještě je potřeba nějaký zahraniční výdělek. Zatím je celosvětově utrženo 150 milionů při rozpočtu 84. Zahraničí potřebuje i animák Ferdinand, který v brutální konkurenci stejně dosáhl na 70 milionů (183 celosvětově). Stál ale 111 mega. Ladíme 3 je v Americe na 86 milionech a ještě by potřebovalo stovku, aby dorovnalo konečné tržby dvojky. Každopádně série stejně končí, takže to tak úplně potřeba není. 

Příští víkend Cizinec ve vlaku s Liamem Neesonem, Proud Mary a Paddington 2.

Zdroj: Forbes

Insidious: Poslední klíč

05.01.2018 | USA
Thriller, Horor, Mysteriózní
Info o filmu

Galerie: 2

Box Office: První víkend 2018 a Poslední klíč | Fandíme filmu Box Office: První víkend 2018 a Poslední klíč | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest