4 menší filmy, které mohou v roce 2018 zabodovat

4 menší filmy, které mohou v roce 2018 zabodovat | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Nejen velkofilmy jsou předurčeny k úspěchu, a tyto 4 menší filmy mají podle nás šanci největší.

Rok 2018 bude patřit mezi ty filmově nejnabitější. Vyjde spousta blockbusterů a velkofilmů pro široké publikum, které jsou již teď velice očekávané, a 20 těch nejočekávanějších jsme pro vás vybrali v našem starším článku. Během roku samozřejmě vyjde i spousta filmů, které jsou cílené na určitou skupinu lidí, nemají mnohadesetimilionové rozpočty či se jednoduše jako velkofilmy neprezentují. Z těch jsme pro vás vybrali čtyři, které mají podle nás největší šanci zabodovat i přesto, že se nejedná o velkolepé produkce.

God Particle

(God Particle)

(Premiéra v ČR a na Slovensku: 1. 2. 2018)

Název vám možná nic neřekne, slovo Cloverfield však nejspíše ano. Tento lehce propojený svět začal snímek Monstrum z roku 2008 od J.J. Abramse, a předminulý rok volně pokračoval psychologickým 10 Cloverfield Lane. Nyní tu máme již třetí film patřící do tohoto společného univerza. God Particle se podle dostupných informací bude odehrávat na vesmírné stanici a ve filmu se objeví např. Daniel Brühl, Elizabeth Debicki či Zhang Ziyi. Jak Monstrum, tak 10 Cloverfield Lane se potkaly s úspěchem kritickým i finančním, God Particle tak má velkou šanci tento úspěch opět zopakovat.

Submergence

(Submergence)

(Premiéra v ČR a na Slovensku: 26. 4. 2018)

Vzpomínek na romantické vzplanutí dvou mladých lidí bude plný film Submergence od německého režiséra Wima Winderse. Příběh bude sledovat Jamese a Danielle, kteří se nacházejí každý v jiné životní situaci a jediné, co jim pomáhá zapomenout, jsou vzpomínky na jejich vzájemný románek. Film má silné obsazení, když se v hlavních rolích objeví James McAvoy a Alicia Vikander. Bude se jednat o emocionální romantické drama, které v čele se zkušenou režií a skvělým obsazením má určitě šanci na úspěch. Film byl již uvedený na několika festivalech a dočkal se pozitivních ohlasů. Jediné, co může Submergenci uškodit je konkurence, jelikož film jde do kin ve stejné době, jako třetí Avengers. Trailer zatím vyšel pouze v německém znění.

 

Já, Simon

(Love, Simon)

(Premiéra v ČR a na Slovensku: 14. 6. 2018)

V červnu přijde teenager dramedie  s názvem Já, Simon podle knihy od Becky Albertalli. Film bude vyprávět příběh Simona, sedmnáctiletého středoškoláka, který už nějakou dobu ví o tom, že je gay, ovšem není připraven to přiznat veřejně. Jediný, kdo o jeho tajemství ví, je tajemný Blue, se kterým si již nějakou dobu vyměňuje e-maily. Citlivá korespondence se však dostane do špatných rukou a Simon je vydírán: buď udělá, co se po něm chce, nebo se o něm dozví celá škola. Už by navíc nemusel mít šanci zjistit, kdo tajemný Blue je. V hlavní roli uvidíme Nicka Robinsona (Jurský svět) a v dalších rolích např. Joshe Duhamela či Alexandru Shipp. Nedávno přišel první trailer, který dobře kombinuje komedii s vážnými momenty a působí velmi slibně. Já, Simon se navíc zabývá aktuálním tématem, které by mohlo diváky oslovit. V rukou režiséra Grega Berlantiho tak může jít o příjemnou letní podívanou.

 

First Man

(First Man)

(Premiéra v ČR a na Slovensku: 11. 10. 2018)

Zřejmě největší kalibr ze všech čtyř filmů se jmenuje First Man. Tento lehce životopisný snímek je dalším projektem oscarového Damiena Chazella. Soustředit se bude na kosmonauta Neilla Armstronga, který se stal prvním člověkem na měsíci. Nedávno jsme se dozvěděli, že film bude pojat spíše jako psychologický thriller, který se bude zabývat problémy a náročností cesty na měsíc, a bude se odehrávat v letech 1961 - 69. Hlavní role se ujme Ryan Gosling, který s Chazellem již spolupracoval na úspěšném La La Landu, za který si dokonce odnesl zlatou sošku. Dále se objeví např. Jason Clarke, Corey Stoll či Jon Bernthal. Film se nám představí v menší říjnové konkurenci a je téměř jisté, že bude opět útočit na Oscary.

Toto byl výčet filmů, které podle nás mají šanci uspět i ve stínu velkofilmů. Máte nějaké svoje favority pro rok 2018? Dejte vědět v komentářích.

První člověk

12.10.2018 |
Drama, Životopisný
Info o filmu

Galerie: 5

4 menší filmy, které mohou v roce 2018 zabodovat | Fandíme filmu 4 menší filmy, které mohou v roce 2018 zabodovat | Fandíme filmu 4 menší filmy, které mohou v roce 2018 zabodovat | Fandíme filmu 4 menší filmy, které mohou v roce 2018 zabodovat | Fandíme filmu 4 menší filmy, které mohou v roce 2018 zabodovat | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest