Akta X: Je s legendou definitivní konec?

Akta X: Je s legendou definitivní konec? | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Tvůrce seriálu nemá stále o budoucnosti definitivně jasno, nicméně jedna z hlavních hvězd to balí.

Už v noci na zítřek se na stanici Fox vracejí spolu s jedenáctou řadou kultovní Akta X. Slavný seriál, který v devadesátých letech pomáhal přepisovat pravidla televizní zábavy, běžel původně od roku 1993 do roku 2002. Přinesl tehdy celkem devět sezon a jeden film, ve kterých agenti Mulder (David Duchovny) a Scully (Gillian Anderson) řešili nejrůznější paranormální jevy, přičemž hlavní dějová linka se zaměřovala na vliv mimozemšťanů na momentální chod pozemské civilizace. Dlouholetí fanoušci se nedočkali uspokojivého rozřešení (také s ohledem na to, že ze Scully byla na konci prakticky vedlejší postava a Mulder se v poslední řadě téměř neukázal) a následný film z roku 2008 neměl s hlavní dějovou linkou nic společného.

Teprve v roce 2016 se X-Files v éře seriálových restartů vrátily ve více či méně plnohodnotné podobě, když původní tvůrce Chris Carter natočil šestidílnou minisérii s Mulderem a Scully v čele. Ta skončila relativně otevřeně, nicméně letos se příznivci dočkají ještě jedné porce epizod. Nevíme, zda se konečně dočkáme nějakého definitivního rozuzlení, nicméně tak či tak by chystaných deset dílů mohlo být definitivně posledních. Carter sice uvedl, že pokud jde o něj, tak by dokázal točit další Akta X věčně, ale nedokáže si představit, že by pokračoval bez ústřední dvojice. Akta X jsou pro něj Mulder a Scully.

A Gillian Anderson se nechala slyšet, že aktuální řada X-Files je pro ni definitivně tou poslední. Carter sice naznačuje, že aktuální řada možná skončí cliffhangerem, stejně jako všechny předchozí, nicméně, i kdyby se Anderson podařilo nakonec přemluvit nebo by se bez ní Carter obešel, showrunner také správně poznamenává, že po převzetí Foxu Disneym je stejně v tuhle chvíli jakákoliv budoucnost značky ve hvězdách.

Co vy na to? Měly by Akta X pokračovat? Mají prostě skončit? Nebo by si zasloužily nějaké jasné zakončení, třeba v podobě třetího filmu?

Zdroje: TV Insider, Collider

Galerie: 4

Akta X: Je s legendou definitivní konec? | Fandíme filmu Akta X: Je s legendou definitivní konec? | Fandíme filmu Akta X: Je s legendou definitivní konec? | Fandíme filmu Akta X: Je s legendou definitivní konec? | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest