Box Office: Díkůvzdání patří Coco

Box Office: Díkůvzdání patří Coco | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Liga spravedlnosti se zmátořila díky zbytku světa, přesto stále není důvod slavit.

Devatenáctá Pixarovka Coco zřejmě nebude takový hit v Americe, jakým je v Mexiku, přesto 49 milionů za víkend a 71 mega se započítanou středou a čtvrtkem zajišťuje Disneymu další vítězné Díkůvzdání. Film má srovnatelný násobitel jako měla Moana, ale zřejmě bude mít nižší výdrž než třeba Ledové království, jehož 20minutový minifilm, který Coco předcházel, nalákal možná víc než samotná mexická pohádka. Znamená to, že Pixar může čekat nějakých 220 milionů v Americe. To by byl vlastně druhý nejnižší výdělek ze všech Pixar animáků. K tomu připočtěte fakt, že Disney musí handlovat a prioretizovat hned další dva projekty, Thora a Hvězdné války. I kdyby se na Coco ale úplně zapomnělo v marketingovém oddělení, film má stále nadšené recenze, diváci ho po odchodu z kina také chválí a k tomu má rekordních 53 milionů z Mexika a nadějných 18 milionů z Číny, kde šuškanda taky pracuje na plné obrátky. Globálně tedy 153 milionů.

Sony jinak rozšířili projekce Romana J. Israela, Esq., a to ze čtyř kin na 1600. Film má bohužel smíšené recenze a musí čekat, jestli během následujícího měsíce dorazí tvrdé fanouškovské jádro Denzela Washingtona, protože 4,5 milionů za víkend a 6,27 mega po deseti dnech není opravdu nic moc.

Lady Bird jinak svůj rekordní výdělek na jedno kino moc dlouho neudržela, protože režisér Luca Guadagnino nasazuje queer drama Call Me by Your Name a ze čtyř kin má 404 000 dolarů, což je letošní limitovaný rekord. V obou filmech si zahrál Timothée Chalamet, takže určitě jméno, o kterém budeme v nejbližší době hodně slyšet.

Stejně jako minulý víkend novinky jako Coco trpí pod náporem dramatu Wonder, které spadlo jen o 20 % a má 22 milionů v druhém víkendu. Lionsgate vycítili oscarový potenciál a začali film tlačit do médií. S 20milionovým rozpočtem to pro ně bude nejvýraznější letošní film, který má aktuálně v banku 69 milionů. Thor: Ragnarok už také padá o 20 %, což znamená 16,7 milionů tento víkend a 277,5 mega z Ameriky. Třístovka je jasná, stejně tak osmistovka globálně. (Zatím je v banku 790).

Na závěr Liga spravedlnosti, kterou potkává tento týden několik špatných a několik dobrých zpráv. Tak popořadě. Druhý víkend je tržba 40,7 milionů, tedy srovnatelné s Mužem z oceli a Sebevražedným oddílem, což není dobré. Na rozdíl od 70procentních propadů předcházejících dvou filmů má Justice League sešup jenom 57 %. To je lepší zpráva, ale ne tak dobrá jakou přinášela ve druhém víkendu Wonder Woman s minus 43 % a to mimo sváteční čas. 

Warnerům se podařilo svátečním prodlouženým víkendem snížit ztráty v Americe. Aktuálně by se ale měli soustředit spíše na zbytek světa, kde se filmu daří výrazně lépe. S 310 miliony tak zámoří téměř zdvojnásobuje 171milionové domácí tržby. Stejně je ale 481 mega globálně tržba, na kterou Batman v Superman skoro dosáhlo o premiérovém víkendu a 171 mega po 10 dnech je tržba, se kterou Avengers, Iron Man 3 nebo Captain America: Civil War debutovali.

Důvěra v DC komiksovky tedy očividně skončila se Sebevražedným oddílem a Wonder Woman byla unikátní událost. Dobrou zprávou je, že další komiksovky budou podobné sólovky, které by mohly dosahovat kvalit WW a konečně začít budovat buzz okolo dalších týmovek. Tahle Liga spravedlnosti byla ale sakra uspěchaná a hromada přetáček a revizí aktuálně tak nafoukla rozpočet, že cokoli okolo 600 mega globálně filmu nestačí. Druhý týden ale obecně vypadá nadějně a už není důvod panikařit. Přesto ale není Justice League v takovém stavu, aby se mělo otevírat šampaňské.

Příští týden nic. Studia chtějí nechat vychladnout Díkůvzdání, takže pokud chcete novinku, zajeďte do LA nebo New Yorku, kde poběží Tvář vody.

Zdroj: Forbes 

Coco

22.11.2017 | USA
Komedie, Dobrodružný, Animovaný, Fantasy, Rodinný
Info o filmu

Galerie: 4

Box Office: Díkůvzdání patří Coco | Fandíme filmu Box Office: Díkůvzdání patří Coco | Fandíme filmu Box Office: Díkůvzdání patří Coco | Fandíme filmu Box Office: Díkůvzdání patří Coco | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest