Komentáře 38

Emma | Fandíme filmu
Emma | 2017-12-03 23:20:56 | 0 0
David007: Tak myslet si to samozřejmě můžou, mě to taky při prvním zhlédnutí přišlo hodně uspěchané (se slovem "odfláknuté" bych ovšem byla hodně opatrná, protože fakt pochybuju o tom, že si autoři řekli "ále ono to takhle stačí", spíš tam sehrálo roli to, co už tu někdo někde psal, že holt smrt každého bojovníka nemůže být epická a plná famfár, někdy to prostě přijde fakt rychle). Ale jak říkám, sama bych na místě autorů neuměla vymyslet vhodné místo, kde to v takhle postaveném a fungujícím filmu nějak dopodrobna vytahovat a řešit. Nikam by se mi to prostě nehodilo natolik, aby to nepůsobilo tak trapně, že je lepší, když to tam není vůbec. Ale pokud někdo z těch nespokojených diváků ví, jak konkrétně by to tam citlivě a přirozeně zakomponoval, tak pak samozřejmě chápu, že se mu to takhle o to víc nelíbí :-).
Nicméně pokud jde o tu smrt trojice, tak vždyť Volstag s Fandralem šli Thora a Lokiho vyprovodit, když cestovali na Zem pro Odina a čekali na ně v Bifrostu, aby je vzali zpět. A Hogun v jejich nepřítomnosti dokonce velel asgardským Armádám, které do jednoho muže padli. Takže jedno s druhým a člověk nemusí být génius (což Thor taky není :-)), aby si to spojil. Zvlášť když pak při evakuaci Asgardu, ani před tím, když Heimdall partizánsky zachraňoval obyvatelstvo, nepřišli na pomoc. Nevím no, ale kdyby ani tohle nedalo Thorovi jasnou odpověď na jejich osud, musel by být buď úplně natvrdlý, nebo by si o nich musel myslet, že zbaběle utekli a našli cestu z Asgardu bez Bifrostu, aniž by řešili co se stane s lidmi i jejich domovem. No a jelikož ani jedno není moc pravděpodobné, stojím si za tím, že tohle fakt ve filmu nikdo vysvětlovat nemusel. Prostě všichni asgardští "profesionální válečníci", vyjma Heimdala, Thora, Lokiho a Valkyrie, padli. Tečka.
Jediný, kdo zbývá diskutabilní, je ta Sif, i když když o tom tak přemýšlím, tak vlastně i o ní Thor musí vědět, že někde žije, protože než s Lokim odešel pro Odina, určitě se na ni jeho i trojice ptal. Nejspíš nějaká mise mimo Asgard, podobně jako v Agentech, což mě vede k teorii, že by bylo zajímavé, kdyby někde hlídala Lorelai, popřípadě i Amoru. Někde daleko, na jiné planetě, kde nejsou chlapi. To by mohla být zajímavá záplatka buď do dalšího Thora (pokud někdy bude), nebo do té ženské týmovky, co by teoreticky mohla být...
David007 | Fandíme filmu
David007 | 2017-12-03 21:20:34 | 0 0
Emma: Pořád si ale stojím toho názoru, že prostě ty 3 smrti těch přátel tam byly moc narychlo a vůbec se nikdo nad tím ani nepozstavil.. Nad Odinem ano, sice to nebylo kdo ví jak epicky ale bylo. A pasovalo to tam. Kdežto o těch 3 kámoších tam pak už nepadal ani zmínka, prostě nic...

A to, že byli ti 3 součástí Asgardské armády a nutně byli na Asgardu bych uplně nebral v potaz, je to blbost. Však minimálně Hogun má planetu, se svojím druhem lidí. .. Já bych to prostě sa zamozřejmost nepočítal, a určitě mi nad tím zůstava rozum stát, a je to veliká škoda..

Ostatně, to že byla ta jejich smrt strašně odfláknutá si myslí opravdu hodně lidí. A ne jen já.
Emma | Fandíme filmu
Emma | 2017-12-03 20:27:12 | 0 0
David007: Ale tak ono ani nejde vyloženě o čas, samozřejmě, že by do Ragnaroku šlo nacpat pár minut navíc, kdy by se Thor věnoval dalšímu truchlení nad Odinem (tady prostě není pravda, že by netruchlil, to tam bylo dostatečně vidět, čili by šlo pouze o opakování již viděného), nebo zoufáním nad úmrtí jeho přátel (o kterém logicky vědět musel, když skrze Heimdalla zjistil, že celá Asgardská armáda je kaput a naživu už jsou jen obyčejní lidé-prostě mu muselo dojít, že jeho přátelé byli v první linii, čili pokud by pro něj něco mělo být překvapením, sázím spíš na přežití Sif, o níž nemusel tušit, že na Asgardu nebyla). Ale nehodilo by se to tam a jen těžko by dokázali nějak uvěřitelně scénáristicky obhájit, proč se najednou děj zarazil a poskytl dostatek času pro podobné scény. V Temném světě byla na pohřeb Friggy a uctění památky dalších padlých mezera, protože Elfové se vzpamatovávali z bitvy, ale kdy tady bylo nějaké takové dějové okno? Jasně, mohli nám ukázat, jak Thor na Sakaru kromě modlení za Odina ještě pláče před spaním do polštáře, ale to by fakt chtěl někdo vidět? A navíc je třeba pořád brát v potaz to, že dle Asgardské víry (viz, ona Thorova "modlitba" na Sakaru) smrtí nic nekončí a duše udatných zesnulých odcházejí na lepší místo. A ze scény, kdy Odin na konci radí Thorovi během souboje s Helou je jasné, že na tom něco bude :-)
David007 | Fandíme filmu
David007 | 2017-12-03 20:00:40 | 0 0
Co si myslíte o tom Avengers, jak asi začnou, je alespoň nějaká malá naděje, že se ještě postavama z Thora 3 budou nějak zaobírat?
David007 | Fandíme filmu
David007 | 2017-12-03 19:45:50 | 0 0
Emma, Doctor Doom: Z Části souhlasím s oběma.. A když nad se zamýšlím nad Spider-Manem od Raimiho, tak je opravdu fakt, že ten film má něco do sebe. I když zde není SM teenager, tak ty filmy jsou opravdu jiné a super pojaté z hlediska toho již zmíněného poselství, zodpovědnosti a hrdinství a podobně..
A celý ten Raimiho Spidey byl v takovém vážnějším duchu..

Za to třeba když se podíváte na Thora 1, 2 tak to také byly filmy dost temné a vážné a měly takovou tu notu zodpovědnosti a hrdinství, ale hodně lidí má názor, že jsou to asi nejméně povedené filmy MCU.. Já nevím, a nedážu posoudit, jaké filmy z MCU jsou dejme tomu na 10-17 místě.. Prostě mě se záasadně a většinou filmy z MCU opravdu líbili a neměl jsem s nimi problém.
Tudíž i Thor 1 a 2 se mi opravdu líbil..
Zvlášt hudba a samotný pohřeb Friggy byl jeden z nej-emocionálnějších okamžiků z MCU. (Tu scénu ve spojitosti s dokonbalou hudbou prostě miluji), a teď se dostávám k Thorovi Ragnaroku, který jako film byl úžasný, ale tohle mi tam opravdu chybělo..
Ale nehorázně moc. Je až zarážející, že u předchozích dílů Thora měla Frigga velkolepý a emocionální odchod a například i Loki opomenut nebyl, zatímco zde umřou hned 3 dá se říct hlavní postavy ve vedlejší roli (Odina nepočítám), kterým se film absolutně nevěnoval :((

Ale na druhou stranu má Emma pravdu, že do toho filmu to prostě dát nešlo (asi i kdyby byl o 10 min delší, tak by se to tam dát prostě nedalo.)

ALE pořád si říkám, že to prostě a jednoduše Thor jěště neví, že jsou jeho 3 nej přátelé mrtví. Co když to opravdu neví.. Tohle je jedna z věcí, kterou bych si hrozně přál, a to, aby prostě se to třeba v Avengers nějak dál rozvedlo, a byl jim dopřín důstojný odchod (Přeci jen třeba Sif pravděpodobně nezemřela) . Ale to je asi nesplnitelný sen, protože asi opět v tomhle filmu na to nebude místo :( Muselo by to být hned na začátku, ještě před samotným příletem Thonosovy lodě ..


PS: Emma: (Zatím jsem se k diskuzi recenze Thora nedostal, takže jeslti jste to probírali, nevím..)
gay | Fandíme filmu
gay | 2017-11-28 09:40:45 | 0 0
sorry este cara delevingne
Danielo5 | Fandíme filmu
Danielo5 | 2017-11-27 23:17:21 | 0 0
Ty vole ti jseš tragéd.
gay | Fandíme filmu
gay | 2017-11-27 23:04:48 | 0 0
roman: mera je fajna zena, amber heard sme mali moznost vidiet nahu, bola aj medzi obetami, ktorym hackli nahe fotky, z hereciek v dceu sme videli nahe margot robbie, amy adams, diane lane, jena malone, robin wright, connie nielsen, gal gadot sme videli len zadok,
v marvel vesmire nahe herecky gwyneth paltrow, leslie bibb, liv tyler, scarlett johansson, haley atwell, natalie portman, jaimie alexander, rebecca hall, zoe saldana, karen gillan, laura haddock, elizabeth olsen, evangeline lilly, judy greer, marisa tomei, jennifer connelly, tessa thompson
xcu vesmir halle berry, anna paquin, rebecca romijn, ellen page, lynn collins, jennifer lawrence, january jones, rose byrne, zoe kravitz, annabelle wallis, morena baccarin olivia munn, sophie turner
niet nad presnu evidenciu
Emma | Fandíme filmu
Emma | 2017-11-27 20:18:01 | 0 0
Doctor Doom: Jo, chápu, jak to myslíš, ale asi se vážně neshodneme. Jednak totiž vidím hodně velký rozdíl mezi stylem humoru v GotG a v Ragnaroku a docela mě fascinuje, kolik lidí ten rozdíl nevnímá a hází do jednoho pytle vše, co je vesmírné a vtipné, aniž by se obtěžovali hledat rozdíly (nerada bych se totiž dožila chvíle, kdy někdo postaví vedle sebe např. Saturnina a trilogii Slunce Seno a bude mi tvrdit, že je to prakticky totéž, protože je to obojí české a odehrává se to na venkově). A jednak mi přijde, že v obou GotG je to přátelské a rodinné posleství hodně vidět, a není potřeba zas až tak moc chtít, aby ho diváci našli. Např ve scéně kdy se Groot obětuje pro své přátele nebo při smrti a pohřbu Yondu to myslím přehlédnout nelze.
Nebo alespoň mě to tak bohatě stačí, nepotřebuju aby to do mě autoři rvali pod tlakem a nelíbí se mi, když mi někdo např. v TDK nebo Loganovi tluče o hlavu zoufalství, depresi a totální zmar každých třicet sekund, hraje si na hrozné umění a realističnost a zapomene při tom odvyprávět nějaký smysluplný příběh bez logických lapsů. Takhle podle mě filmy, které chtějí předat divákům nějaké poselství prostě vypadat nemají. Ale jo, máš pravdu, je to otázka vkusu a pohledu.
Každopádně ale pokud jde o tvé výtky k Ragnaroku, tak tohle už se tu řešilo. Já tvrdím, že si prostě nedokážu představit, jak víc by se do tak krátkého časového úseku a zběsilého tempa v němž se snímek odehrává, dalo zakomponovat nějaké další truchlení a bědování nad ztrátami, aniž by muselo být strčeno doprostřed bitvy. Fakt ne. Mě to, že Thor s Odinem trávil poslední chvíle, po jeho smrti málem způsobil hurikán a nakonec ještě znovu truchlil na Sakaru, stačilo. Na "vikingského válečníka", co věří v posmrtný život, podle mě až až. A že by pak měl z nastalé situace na konci srandu, toho jsem si teda nevšimla vůbec (ani, že by mu bylo fuk, že jeho přátelé jsou mrtví a domovská planeta nejprve v ohrožení a pak na kusy). Všimla jsem si jen toho, že neměl vůbec čas něco takového řešit a zaobírat se svou psychikou, ale tak možná jsem se dívala blbě :-).
Roman | Fandíme filmu
Roman | 2017-11-27 18:24:54 | 0 0

gay :D stacilo videt meru v JL uz si mal byt preorientovany :D WW2 a Shazam budu isto 2019 a este 1 mozno ten SS 2 kde by bol aj black adam to by bolo epicke
Doctor Doom | Fandíme filmu
Doctor Doom | 2017-11-27 17:25:42 | 0 0
Fimi: Já si to chci taky v první řadě užít, ale rád tam ve filmech hledám i něco navíc. v Ant-manovi to ani nehledám, to byl jen příklad. :)
Doctor Doom | Fandíme filmu
Doctor Doom | 2017-11-27 17:23:56 | 0 0
Ema: Zrovna GoG nějak neřeším, ale to poselství tam nijak silné není, já ho tam třeba vidím, ale řekni mi kolik konzumních diváků to tam vidí a chce vidět? Lidi na gog chodí jako na akce plnou zábavu pro celou rodinu a tak to funguje, neměnil bych a nemá nic proti. Byl to originální projekt, který se povedl, ale musí zrovna Ragnarok vykrádat tuhle šablonu? Srovnávat poselství z Raimiho s Ragnarokem je dle mého skromného názoru hodně mimo. Na Ragnaroku mě sere jedna věc. Thor postupně přichází o celý svůj svět otce, kladivo, kamarády (které znal nějakých pár stovek let a tvořil s nimi tým daleko dříve než znal ostatní z řad Avengers a není tam vůbec řešeno, že je Hela zabila, je mu to jedno) přijde o oko, pak o svůj domov a možná další věci, ale má z toho akorát prdel, toto by složilo aspoň trochu každého, ale on mi nepřipadá plný naděje, ale prostě hláškuje a tohle se neřeší. Pak takovouto komedie morálně srovnávej s Raimiho trilogií...
Mně se filmy MCU líbí, ale prostě těch komedií je nám můj vkus už až moc, daleko více se mi líbil CA: Winter Soldier, či Civil War. Každá komiksovka nemusí být moralizující hrdinský epos, to ani nechci, jen je hezké, když všechno není podle jedné šablony a zrovna JL bohužel spadla do té šablony MCU a tím nasrala dost komiksových fanoušků. Projektů jako je Logan, či WW kdy přináší něco jiného je poskromnu. Máš pravdu podle mě v tom, že lidi nutně berou komiksovku, že musí být vtipná, plná akce, tak aby byla pro široké davy, ale projekty jako je Logan, či TDK, Raimiho trilogie, pro mě třeba MoS dokazují, že tomu tak nutně být nemusí a to poselství komiksů jde přenést na velké plátno i bez nutného odlehčení. Třeba to vidíš jinak, to respektuju, ale myslím si, že mi rozumíš. :)

Emma | Fandíme filmu
Emma | 2017-11-27 15:49:49 | 0 0
Doctor Doom: Já ti nevím, ale zrovna třeba v GotG, nebo Ragnaroku morální poselství, kodex a výchovu k hrdinství vidím úplně stejně jako ve SM od Raimiho. Ano, nejsou vystavené v první lajně, třikrát podrtžené a omlácené divákům o hlavu skrze dlouhé, dojemné proslovy o hrdinství a povinnostech, ale mezi řádky jsou a ne zrovna málo. Jen stačí trochu chtít a nezaseknout se na tom, že "je to komedie a tak to přeci není určeno k tomu, aby se to bralo vážně a člověk se nad tím zamyslel".
Styl moralizující řeči strýčka Bena a trpitelského sebeobětování hlavního hrdiny možná fungoval tenkrát, ale dneska je to už přežitek a dát je navážno do filmu, sklidí akorát tak nezájem (v horším případě ironické ušklíbnutí), zvlášť mezi mladými lidmi, ke kterými by měl promlouvat. Možná je to smutné, ale prostě to tak je. Mládež dneska nechce být poučována, chce si na všechno přijít sama a proto humorně zaobalená, nemoralizující posleství o soudržnosti rodiny, nebo o síle přátelství, která najdeme právě v Ragnaroku a GotG (1 i 2), mají větší šanci na úspěch, protože je třeba je ve filmu objevit a interpretovat. Jenže to by na podobné snímky nesmělo být automaticky nahlíženo stylem: "rychle to zkouknu, zasměju se u toho, užiju si akci a do zítřka to zapomenu, protože to je přeci jen komiksová komedie na vypnutí mozku".
Fimi. | Fandíme filmu
Fimi. | 2017-11-27 14:12:04 | 0 0
Tak já u kazdeho filmu komiksového hledám to že si ho chci užít...to co hledáš ty tak nějak ano ale není to pro mě priorita...s tím Spidermanemas pravdu i jeho komiksový aspekt je na tom stejně...ale rozhodně bych tohle nehledal v ant manovi nebo gog...
gay | Fandíme filmu
gay | 2017-11-27 13:50:20 | 0 0
roman: rad sa preorientujem na normalneho, ak budem mat tu moznost si uzit s komiksovymi fanusickami, v 2019 budu asi 4 dc filmy
5.4.2019 shazam!
14.6.2019 nightwing
16.8.2019 suicide squad 2
1.11.2019 wonder woman 2
viem aj na dalsie roky, to mam z reddit dceulaeks

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest