Jak vycvičit draka 3 slibuje nejsilnější příběh z celé trilogie

Jak vycvičit draka 3 slibuje nejsilnější příběh z celé trilogie | Fandíme filmu
Ke scénáři třetího dílu dračí trilogie se kromě autorky pozitivně vyjádřil i jeden z nejznámějších hollywoodských režisérů.

Pro fanoušky série Jak vycvičit draka byly poslední dva roky opravdová muka. Nejdříve se zakončení plánované trilogie posunulo z roku 2016 na rok letošní a podobná situace se opakovala ještě dvakrát. Fanoušci si snad mohou konečně oddychnout, protože datum 21. 2. 2019 se po několika odkladech zdá být konečně definitivní. Příběh Bezzubky, odvážného vikinga Škyťáka a jeho party kamarádů se po velkém počtu odkladů snad brzy dočká svého (šťastného) konce.

První posunutí premiéry bylo zapříčiněno nedostatkem času, který si filmaři k vyprodukování snímku dali. Animované filmy se od prvních náčrtů ke konečné verzi obvykle dostanou až po přibližně třech letech a pokračování druhého dílu bylo mělo v prvopočátku naplánováno vývoj pouze dvouletý. Druhé odložení (na rok 2018) lze považovat za přímý dopad propouštění ve studiu Dreamworks Animation, které proběhlo na začátku roku 2015 a bylo první vlaštovkou v sérii utahovaní opasků napříč celým studiem. To pokračovalo i v dalších letech a nakonec vedlo k odkoupení produkční společnosti studiem Universal.

V pořadí třetí změna data premiéry byla pouze kosmetická a odsunula očekávaný třetí díl o dva týdny blíže na původní datum premiéry druhého Lego příběhu. Studio Dreamworks asi Warner Bros. nové datum premiéry závidělo, protože o pár měsíců později jsme se od studia dočkali (prozatím) posledního odkladu, který poslední dobrodružství vikinga Škyťáka a jeho draka Bezzubky posunul na 21. 2. 2019, tedy necelý měsíc od připravovaného sequelu zmiňovaného Lego příběhu. Místo něj by si obávaný dračí jezdec měl dát spíše pozor na animovaný snímek od studia Paramount nesoucí název Amusement Park (Zábavní park), který má premiéru o týden později a mohl by tak ovlivnit celkovou tržbu klíčového filmu od Dreamworks, které nějaký výrazný finanční výdělek potřebují jako sůl.

Co už ale produkční společnost s logem rybařícího kluka na měsíci nepotřebuje, je nový scenárista. Ten měl původně úplně od nuly překopat původní scénář režiséra a scenáristy Deana DeBloise, který na dracích pracoval už od prvního dílu. Zatímco studio hledalo někoho, komu by předalo odpovědnost třetího dílu do rukou, Dean se rozhodl předstoupit před vedení společnosti s vizí, které věřil. Vedení dalo Deanovi druhou šanci, a tak podle legendy za jeden měsíc vznikl jeden z nejlepších scénářů, které Steven Spielberg kdy četl. O scénáři řekl:

„Ohromná gratulace. Stále nemůžu uvěřit tomu, co jsem právě přečetl. Už dlouho se mi nestalo, že bych při čtení poslední části něčího scénáře plakal jako malé dítě. Celý příběh je sám o sobě velice netradiční a opravdu nikdy se mi nestalo, že bych byl svědkem tak velké změny od předchozí verze, kterou jsem četl. Kéž bych k tomu měl ještě co říct.“

Kromě uznání od velkého filmaře, jakým je Spielberg i v dnešní době, se ke gratulacím přidala i autorka knižní předlohy Cressida Cowell. Ta se minulý týden na skok zastavila podívat na začínající produkci chystaného snímku, který je podle ní „úžasný a neuvěřitelný“. Ačkoliv se může zdát, že se na filmu pracuje pouze pár týdnů, předprodukce týkající se většiny dabérů, započala už minulý rok. Tuto informaci potvrdil Jay Baruchel, který nadaboval ústřední postavu Škyťáka

Pokud vás spíše zajímá, co přesně se ve třetím díle bude dít, počkejte si do jara příštího roku, kdy se údajně dočkáme prvního traileru na nejočekávanější projekt od Dreamworks.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest